‘Rad van Fortuin belazerde kandidaten’

Als kandidaten van de vroegere RTL 4-spelshow te veel dreigden te winnen, paste Rad van Fortuin snel de moeilijkheidsgraad van de vragen aan. Dat verklapt presentator Hans van der Togt in VARAgids. Volgens Van der Togt was zijn team van Rad van Fortuin niet helemaal eerlijk. “Als de hoofdprijs er in een week twee keer was uitgegaan, zorgde de redactie dat kandidaten daarna heel moeilijke opgaven kregen. Het moest niet over het budget heengaan“, legt hij uit.

Het was allemaal al duur genoeg, aldus Van der Togt. “Ik hoorde altijd dat een aflevering 32.000 gulden aan rechten kostte. Het is maar goed dat de reclameblokken heel populair waren, want het was een dure quiz.”

Volgens regisseur Keesjan den Daas werd ook op het uitreiken van prijzen bespaard. De prijzen moesten zo snel mogelijk de deur uit, zodat opslagkosten laag werden gehouden, vertelt hij. “En aanhangers vol. Anders heb je veel transportkosten.”

Je wilt zo min mogelijk nawerk hebben. We hadden daarom een groot prijzenhok in Aalsmeer. Met 83 ijskasten op een rij. Dat soort dingen. Echt een gaaf gezicht.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen