Jeroen van Koningsbrugge niet naar Amerika

Jeroen van Koningsbrugge overweegt geen overstap naar de Verenigde Staten, nu zijn acteercarrière in Nederland zo in de lift zit. Dat vertelde hij gisteren aan RTL Boulevard. Van Koningsbrugge blijft in eigen land. “Ik geloof nooit zo in dat je dan besluit: nu ga ik naar het buitenland en nu ga ik het daar maken. Daar geloof ik niet zo in. Als het gebeurt is het heel leuk, maar ik ben nu vooral bezig in Nederland en hier heb ik het ontzettend naar mijn zin. Dus, nee, die behoefte knabbelt niet aan mij.”

In de komende periode is Van Koningsbrugge te zien in twee grote films: De Surprise en Schone Handen. “Ik wilde films en series altijd wel, maar als je niet wordt gevraagd en het zelf niet initieert, gebeurt het niet.

Zijn werk voor de BNN-series Smeris was een flinke katalysator, meent hij. “Door Smeris begonnen mensen mij en Dennis gek genoeg ineens te zien als acteurs in plaats van komisch acteurs. Dat vind ik wel prettig.”

Hoe de toekomst eruitziet, weet Van Koningsbrugge nog niet. “Als ik dingen leuk vind, doe ik ze, en als ik ze niet leuk vind, doe ik ze niet.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen