Evert Santegoeds genoot van Albert Verlinde-rel

Evert Santegoeds heeft vorig jaar flink genoten van de rel rond Albert Verlinde. Dat bekent de baas van weekblad Privé en Shownieuws-deskundige dit weekend in de Volkskrant. Verlinde’s man, de burgemeester van Maastricht Onno Hoes, was zoenend met een jonge jongen betrapt in een hotellobby. “Het mooie was: na een dag zei Albert op tv dat het wel genoeg was geweest – presentator Winston Gerschtanowitz zat braaf mee te knikken. O, maak jij dat uit, dacht ik toen.

Santegoeds deed er nog een schepje bovenop. “Er waren nog veel vragen. Toen heb ik het vuurtje nog wat opgestookt door in de krant te schrijven: ‘Onno-gate nog lang niet voorbij.’ Ik wist namelijk dat Maastrichtse gemeenteraadsleden het gek vonden dat ze alles via RTL Boulevard moesten vernemen.”

Het was een spektakel, vindt Santegoeds. “De zelfbenoemde hogepriester van de Nederlandse showbizz en de burgemeester van Maastricht vormen natuurlijk al een mooie combinatie. Vervolgens doet die burgemeester ook nog precies wat Albert andere mensen verwijt in zijn programma. En toen ging die jongen ook nog praten! Nou mensen, de feestdagen vielen vroeg dit jaar, hoor.

Op de vraag of hij er persoonlijk van genoot dat Verlinde dit overkwam, zegt Santegoeds: “Het leedvermaak was bij iedereen wel groot, ja. Van veel mensen uit de showbizz hoorde ik dat ze hebben gesmuld van de verhalen. Als het zo aanslaat, raak je wel geïnspireerd.

Achteraf gezien hebben Albert en Onno het niet slim gespeeld, besluit Santegoeds. “Onno had eigenlijk gewoon in een verklaring moeten zeggen: als de gemeenteraad vragen heeft, weten ze me te vinden. Dan was het niet zo groot geworden.

Maar ze gingen samen als koninklijk paar in de verdediging. Albert las een gezamenlijke verklaring voor in RTL Boulevard en liet zich erin meesleuren.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen