Albert Verlinde wil alleen RTL Boulevard

Albert Verlinde heeft niet de behoefte om naast RTL Boulevard iets anders te doen bij zijn zender RTL 4. Dat vertelde de showkenner gisterenavond in Linda’s Zomerweek. Verlinde vindt het wel goed zo. “Ja. Dit is het. Ik mag me ook gelukkig prijzen met een programma dat zo op mijn lijf geschreven is. Ik mag dat doen, je hebt kijkers, je mag een mening hebben, je mag mensen interviewen en je kunt de actualiteit behandelen. Wat wil ik nog meer? Voor mij is dit waar ik goed in ben“, zegt hij.

Zijn ambities hebben nooit verder gereikt. “Ik heb eigenlijk mijn vak altijd gezien als entertainmentdeskundige. Ik heb nooit gedacht: ik moet een talkshow of wat dan ook. Ik heb dat wel gedaan, ik vond het leuk, maar aan de andere kant: ik ben heel onrustig geworden door RTL Boulevard.

Verlinde voelt zich daardoor niet meer prettig bij slow-tv. “Je bent een soort tempo gewend, het is er elke dag. Als het vandaag niet goed gaat, kun je het morgen weer over doen. Ik merk dat ik door Boulevard besmet ben geraakt, dat ik het tempo leuk vind.”

Op de vraag of hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt bij RTL Boulevard, zegt Verlinde: “Daar begint het wel op te lijken. Ik begin al aan het veertiende seizoen, dus dat is enorm.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen