WNL vanavond voor het eerst op prime time

Foto: Roy BeuskerOmroep WNL maakt vanavond zijn debuut in de prime time-programmering van Nederland 1. Om kwart over negen begint Helden in de Knel, een serie over brandweerlieden, ambulance-personeel en agenten. Dat heeft de omroep gemeld. De ‘mensen in uniform’ krijgen tijdens hun werk te maken met zeer schokkende gebeurtenissen en agressie van omstanders. In de zesdelige serie gaan zij terug naar de plaatsen waar zij werden geconfronteerd met de duistere kanten van hun vak.

WNL blikt met hen terug en reconstrueert de gebeurtenissen die hen bijna op de knieën bracht. “Ook ontmoeten de hulpverleners – soms na jaren – mensen met wie zij in heftige omstandigheden te maken hadden, zoals nabestaanden of personen die zij wisten te redden.”

Waar deze helpers vaak extra onder gebukt gaan is a-sociaal en agressief gedrag tegen hen”, zegt WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. “De zogenoemde verhuftering van de maatschappij leidt maar al te vaak tot geweld tegen de hulpverlener; terwijl dankbaarheid op zijn plaats is.”

De televisieserie is gemaakt met producent Tuvalu Media, die eerder met ex-militairen een verwante serie maakte, Oorlog in mijn hoofd.

WNL is vooral bekend van de ochtendprogramma’s Vandaag de Dag en WNL op Zondag.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen