Van Persie haalt keihard uit naar Van Hooijdonk

Robin van Persie haalde zaterdag na de troostfinale tegen Brazilië keihard uit naar NOS-analist Pierre van Hooijdonk. Dat was te zien tijdens het vraaggesprek door Jack van Gelder op Nederland 1. Van Hooijdonk was de afgelopen periode behoorlijk kritisch over Van Persie. “Ik kan heel goed tegen kritiek als dat terecht is, maar als je onrust wil zaaien zonder sterke argumenten, dan is dat niet goed. Ik weet bij Pierre dat het niet uit een goed hart komt. Bij hem zit er veel wrok“, stelt hij.

Van Persie en Van Hooijdonk kwamen ruim tien jaar geleden in conflict met elkaar bij Feyenoord, toen Van Persie een vrije trap opeiste, terwijl Van Hooijdonk daarin destijds de specialist.

Pierre is een persoon die blijkbaar met heel veel wrok nog richting mij zit. Pierre moet gewoon lekker gaan golfen of zo. Volgens mij zitten de mensen niet meer op hem te wachten. Het zit blijkbaar diep bij hem“, vindt Van Persie.

De spits begrijpt niet dat de NOS hem zo’n groot podium geeft. “Hij moet gewoon wat anders gaan doen. Ik begrijp niet dat hij dit platform krijgt om zijn mening te uiten, want het enige wat hij doet is onrust zaaien.”

Mensen thuis zitten niet op hem te wachten. Mensen thuis zijn trots op ons. Ze zijn blij. Ik heb beelden gezien, we hebben miljoenen mensen blij gemaakt. En dan komt er één zo’n gozer even onrust zaaien.”

Van Hooijdonk reageerde rustig op de aantijgingen. “Ik denk dat de wrok bij iemand anders zit. Ik constateer alleen iets wat heel Nederland heeft gezien. Ik ben hier wel klaar mee.

Er keken 2,9 miljoen mensen naar de nabeschouwing van de troostfinale.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen