NOS stuurt Jeroen Wollaars naar Berlijn

Jeroen Wollaars wordt de nieuwe correspondent in Berlijn voor de NOS. Hij verhuist deze winter naar de Duitse hoofdstad. Dat heeft de omroep laten weten. Wollaars, die ooit korte tijd in Duitsland heeft gewoond, heeft er zin in. “Ik zie er erg naar uit om nu langere tijd in het buitenland te werken, en nog wel vanuit één van de belangrijkste landen van Europa. Zeker in deze tijd waarin de kaarten opnieuw geschud worden en er een nieuwe machtsbalans wordt gezocht op ons continent.

Ook de NOS ziet het wel zitten. “Jeroen is een zeer creatieve journalist. Gegeven de positie van Duitsland in Europa en de wereld krijgt hij een rol die goed bij hem past“, zegt Dick Jansen, chef buitenlandredactie van NOS Nieuws

Wollaars begon zijn carrière als verslaggever bij AT5. In 2007 ging hij bij de NOS aan de slag als bureauredacteur. Later dat jaar werd hij verslaggever bij NOS Nieuws.

In zijn tijd als verslaggever heeft hij in binnen- en buitenland verslag gedaan van grote nieuwsgebeurtenissen. Van de aanslag op Utoya, de verkiezing van Bouterse in Suriname tot de schietpartij in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen