Margreet Spijker volgt WNL-trio op

Foto: RTLMargreet Spijker gaat aan de slag bij Omroep WNL. Ze volgt Paul Jansen, Janneke Willemse én Sandra Schuurhof op bij de wekelijkse talkshow WNL op Zondag. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Spijker gaat voor het ochtendprogramma een vast duo vormen met Charles Groenhuijsen. “Ik beschouw Margreet Spijker als een warme en zeer kundige nieuwsjournalist. Wij zijn er trots op dat Margreet bij ons team komt“, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes van WNL.

Naast WNL op Zondag, gaat Spijker ook een programma maken op nieuwszender Radio 1 en zal ze volgend jaar bovendien meewerken aan een nieuw opinieprogramma op Nederland 2. “Haar komst onderstreept onze ambitie om het publieke bestel te versterken met een toegankelijke liberaal-rechtse omroep“, aldus Huisjes.

Spijker is blij dat ze zo snel na haar ontslag bij RTL Nieuws weer werk heeft. “Het is fantastisch dat ik bij WNL aan de slag kan. Ik verheug me erop om weer in de journalistiek te gaan werken en voel me bevoorrecht om televisie- en radioprogramma`s te mogen presenteren. Ik ga me inzetten om goede programma’s te brengen en ben ontzettend blij met deze mooie kans.”

Door de komst van Spijker wijzigt de opzet van WNL op Zondag. Het programma, dat ooit begon met Eva Jinek aan het roer, werd afgelopen jaar elke zondag door verschillende gastpresentatoren gepresenteerd. Van drie van hen wordt nu afscheid genomen.

We hebben met veel plezier gewerkt met een meet the press-achtige insteek op zondag. De bezuinigingen bij de publieke omroep vragen echter om de meest efficiënte werkwijze, waarbij onze presentatoren op meerdere programma’s worden ingezet“, aldus Huisjes.

WNL zegt grote dank te zijn verschuldigd aan Schuurhof, Willemse en Jansen. “Sandra, Janneke en Paul zijn uitmuntende journalisten en sterke duiders. Zij hebben er mede voor gezorgd, dat WNL Op Zondag een vaste waarde is gebleven. We blijven hen graag met regelmaat in onze WNL-programma’s zien of horen.

Spijker werd dit jaar ontslagen bij RTL Nieuws, omdat haar stem niet urgent genoeg zou zijn.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen