Boris van der Ham nieuwe voorzitter NICAM

Boris van der Ham is met ingang van 12 september de de nieuwe voorzitter van het NICAM, de organisatie achter de Kijkwijzer. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. Van der Ham volgt Tineke Lodders-Elfferich op, die deze functie sinds 2008 heeft vervuld. “Het media-landschap verandert sneller dan ooit. Dat is een interessante uitdaging voor omroepen, commerciële partijen, ouders en overheden. Ik kijk er erg naar uit hier met mijn voorzitterschap richting aan te geven“, zegt hij. 

Van der Ham was tien jaar Kamerlid voor D66. Sinds zijn afscheid van de Tweede Kamer in 2012 is hij publicist en eigenaar van een adviesbureau. Daarnaast bekleedt hij meerdere maatschappelijke functies, zoals voorzitter van het Humanistisch Verbond en voorzitter van de Raad van Toezicht CJP.

Het NICAM is de organisatie achter Kijkwijzer, het classificatiesysteem voor bioscoopfilms, dvd’s en televisieprogramma’s, en de uitvoerder van het Europese classificatiesysteem PEGI voor games.

In het NICAM participeren zowel de audiovisuele media als de overheid. Het bestuur van het NICAM wordt vanaf de oprichting voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter. Boris van der Ham is de derde voorzitter in de 15-jarige geschiedenis van het NICAM.

De voorgangster van Tineke Lodders-Elfferich was Hedy d’Ancona.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen