België – Verenigde Staten breekt alle records

De achtste finale België – Verenigde Staten op het WK Voetbal in Brazilië is de meest bekeken tv-uitzending in Vlaanderen ooit. Dat heeft de Vlaamse publieke omroep VRT vandaag laten weten. De wedstrijd werd door bijna 2,4 miljoen Vlamingen gevolgd, goed voor een marktaandeel van 85,4 procent. “Daarmee verpulvert de wedstrijd het record van het best bekeken tv-programma, dat sinds 2 maart 1997 op naam van Schalkse Ruiters stond met bijna 2,3 miljoen kijkers.

Het aantal voetbalkijkers bereikte een piek om 23.48 uur, met ruim 2,5 miljoen kijkers en 91,9 procent marktaandeel. “Uit eigen onderzoek van de VRT blijkt dat daarnaast nog eens 475.000 mensen de wedstrijd buitenshuis volgden.”

Het nationale elftal van België, dat straks in de kwartfinale Argentinië treft, houdt het thuisland aan de buis gekluisterd. Met de vorige wedstrijd verbrak de ploeg keer op keer het record van meest bekeken voetbalwedstrijd ooit.

Nu is dus zelfs een zeventien jaar oud record verbroken. De komische tv-show Schalkse Ruiters staat nu op twee in de all time kijkcijfer top 3.

In Nederland keken er ruim 3,3 miljoen mensen naar de wedstrijd.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen