Arjen Robben heeft geen spijt van bekentenis op tv

Foto: Nick van OrmondtArjen Robben heeft er geen spijt van dat hij na de achtste finale tegen Mexico wel heel openhartig was tegen tv-interviewer Jack van Gelder. Dat heeft hij gezegd op een persconferentie. Robben vertelde dat hij tijdens de wedstrijd een schwalbe heeft gemaakt en dat hij daarvan baalt, maar buitenlandse media wekten de indruk dat hij het penaltymoment bedoelde. “Ik sta er nog steeds helemaal achter, ik denk dat eerlijkheid het langst duurt. Maar misschien ben ik soms iets te eerlijk“, zegt hij.

Dat er in het buitenland nu ophef is ontstaan, vindt Robben jammer. “Jammer dat veel media dat verkeerd hebben overgenomen. In de eerste helft was er één moment buiten het zestienmetergebied, dat dus helemaal geen invloed had op de wedstrijd, waar ik zo naar de grond ging terwijl ik niet werd aangeraakt. Dat was stom en daar heb ik mijn excuses voor aangeboden.

Verder waren er twee duidelijke penalty-situaties waarvan er eentje gegeven werd, daarover is volgens mij geen discussie mogelijk.”

Robben was bij Van Gelder buitengewoon openhartig. Voor miljoenen kijkers vertelde Robben dar hij een schwalbe had gemaakt, en dat hij daarvan baalt: “moet ik niet doen, echt weer zo’n stomme actie.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen