‘Zapp blijft meest bekeken kinderzender’

Foto: NPOKinderzender Zapp was in de eerste vijf maanden van dit jaar de populairste tv-zender onder kinderen van 3 tot 12 jaar. Dat heeft de Publieke Omroep (NPO) vandaag laten weten. Zapp was in 2013 voor het eerst sinds ruim een decennium al de grootste kinderzender en dat bleef ze naar eigen zeggen ook in de periode van januari tot en met mei met een marktaandeel van 19,4 procent tussen 6.30 en 19.30 uur. “Nickelodeon bleef steken op 17,5 procent en Disney XD op 9,2 procent.” 

Zapp-zenderbaas Suzanne Kunzeler is blij met de aanhoudende populariteit. “Kinderen kijken graag naar Nederlandse programma’s. Naast bekende programma’s zoals SpangaS en Checkpoint, blijven we vernieuwen en besteden we veel aandacht aan onderwerpen waar kinderen thuis en op school mee te maken hebben.

De lijst van meest bekeken programma’s wordt aangevoerd door het Jeugdjournaal, het Klokhuis en SpangaS. Maar ook titels als Checkpoint en Zappsport blijven ‘ongekend populair’.

Ook de vanaf januari uitgezonden Beste Vrienden Quiz, bedacht en gepresenteerd door Bart Meijer, staat inmiddels in de top 10 van meest bekeken Zapp-programma’s.”

Vanaf 26 mei zendt Zapp de nieuwe serie Brugklas uit. De serie is elke schooldag om 18.55 uur te zien en gaat over een vaste groep leerlingen in hun eerste jaar van de middelbare school.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen