Claudia de Breij: ‘Te veel tv-shows over ellende’

Claudia de Breij vindt dat er op televisie wel érg veel programma’s over ellende worden uitgezonden. Dat zegt de VARA-ster in VARAgids. De Breij noemt Divorce Hotel van RTL 4 als het meest recente voorbeeld. “Ik heb genoeg van televisieprogramma’s die gaan over de ellende in het midden van de echtscheidingsorkaan“, aldus de tv-ster. “Wij zelf hebben een heel gewoon, saai leven, tot verbazing van mensen die alleen maar echtscheidingstelevisie kijken.”

De presentatrice benadrukt dat ze programma’s als Divorce Hotel niet slecht vindt. “Ik snap Erland Galjaard wel, die boos was over alle kritiek op zijn zender, want ik geloof wel dat dit programma integer – voor zo ver dat kan bij televisie – wordt gemaakt. Ik hoef het niet te zien, maar dat is iets anders.

Sterker nog: ze vindt het goed dat er aandacht is voor ernstige zaken als vechtscheidingen. “Daar móet ook aandacht voor zijn. Maar af en toe de kanttekening dat het ook vaak gewoon goed gaat lijkt me in al dit mediageweld geen overbodige luxe.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen