Bastiaan Ragas: ‘Kraan kan niet dicht bij NPO’

Bastiaan Ragas vindt het onzin als men roept dat de geldkraan wel dicht kan bij de Publieke Omroep (NPO). Dat zegt de acteur in Avrobode. Ragas vindt het prettig dat er een publieke omroep is die tegenwicht aan de soms inhoudsloze commerciële programma’s. Daar kijkt hij niet graag naar. “Ik vind eigenlijk niets op televisie te ver gaan, alleen zijn bepaalde programma’s niet voor mij gemaakt. Met Sterren Springen zit men toch te wachten op die doodsmak“, aldus de entertainer.

De man van Tooske Ragas probeert zijn zoon de juiste smaak bij te brengen. “Ik geef mijn zoon van 12 wel mee dat wat je ziet in Oh Oh Cherso-achtige shows niet de norm is, maar verbieden lijkt me wat naïef. Als je kinderen dingen gaat verbieden, maak je het juist aantrekkelijker.”

Toch is het niet de commerciële tv waar Ragas zich over opwindt. “Waar ik me meer over opwind, is de discussie rond de bezuinigingen op de publieke omroep.”

Er zal best wat geschaafd kunnen worden, maar in mijn beleving zorgen de publieke omroepen in combinatie met de commerciële zenders voor een gevarieerd aanbod waar we trots op moeten zijn. Daarom erger ik me aan die kortzichtige cafépraat dat ‘de kraan wel dicht kan’.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen