Maik de Boer voor alle homo’s op zoek naar God

Geplaatst op Wed 07 May 2014 om 17:00

Foto: VARAMaik de Boer doet mee aan Op Zoek Naar God voor alle homo’s in Nederland. Dat vertelt de stylist in Mikro Gids. De Boer onderzoekt in het programma, dat vanavond terugkeert voor een nieuw seizoen, of God veroordeelt dat hij praktiserend homo is. “Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor andere homoseksuelen. Ik wil mijn bekendheid niet alleen inzetten voor het beste tafeltje in een restaurant, maar ook om de emancipatie van homo’s te bevorderen“, geeft hij aan.

Tijdens zijn verblijf in het klooster mocht De Boer met niemand praten, behalve met zijn coach. “Op die momenten kon ik niet stoppen met praten. Ik wilde het helemaal niet over het geloof hebben, maar over wat mijn coach had ontbeten. ‘Maik, je moet met jezelf aan de slag’, zei hij dan. O ja.

Het programma heeft De Boer een antwoord gegeven. “Ik weet nu dat God niet oordeelt. Hoe ik dat weet? Dat mag ik niet zeggen, dan moet je maar gaan kijken.

De stilte heeft me in ieder geval veel gebracht. Laatst was ik in Barcelona. Toen ik de drukte even slecht trok, ben ik een kerk in gegaan. De geur van de kaarsen bracht me meteen terug naar de rust in het klooster. Ik kan het gevoel dus heel makkelijk oproepen.”

Op Zoek Naar God is om 21.15 uur te zien op Nederland 3.
23 Reacties op “Maik de Boer voor alle homo’s op zoek naar God”


 1. Anonymous

  God oordeelt wel degelijk, na de laatste ademtocht. Ik weet niet of hij meent dat het met meerdere gasten “de liefde, eh de lust” bedrijven mag. Dat heeft hij in ieder geval goed mis. Genesis is heel duidelijk. Een man en een vrouw zijn samen voor de rest van hun leven, niet een man met meerdere mannelijke bijligging, maar ook niet als de man meerdere keer vreemd gaat met een vrouw. Ook dat is volgens de bijbel, de koran etc. verboden. Dus gaat Maik zichzelf voor de gek houden of komt hij tot bijbels besef dat hij hartstikke verkeerd bezig is. Hoe dan ook, ik ga dit programma niet bekijken.

 2. Keyser Söze

  @18;40
  Alsof God het huwelijk heeft uitgevonden en de televisie.
  Alsof God de bijbel naar de mensen heeft gestuurd per DHL.
  God had dan beter een andere manier van voortplanting kunnen bedenken.

 3. Anonymous

  Nou nee dank u, bbrrrde boer is niet zo onsmakelijk aal die oosterijkse.

 4. Eef

  Homoseksualiteit is ook gegeven door God aan mensen. En is het inmiddels niet erg achterhaald je mening te laten bepalen door een boek? Daarbij laat eerst die geestelijken eerst hun hand in eigen boezem steken met hun jarenlange misbruik van jonge jongens. Dat zijn de grootste smeerpijpen.

 5. Flappy

  Bereid je maar voor op een aantal misselijkmakende homofobe reacties…

 6. Anonymous

  Als er iemand hiermee homos in een hokje stopt. Praat niet voor mij! Je doet het tegenovergestelde van wat je denkt te doen!

 7. Anonymous

  Wie waren er eerst op aarde De Volwassen Mens Of De Baby s.

 8. Thomas

  ^^^^ Gays mogen doood!

 9. Thomas

  En Eef ook. Maar dat is een stiekeme.

 10. Anonymous

  straks komt rechercheur Ria aan de deur bij Thomatje

 11. Anneke

  Hoi Maaike,
  Wat fijn dat je een antwoordt op je vraag heb mogen krijgen…
  Ga het zeker ook helemaal volgen want ben er sinds kort achter gekomen dat.. (lees dit a.u.b. helemaal) God het echt NIET goed vind (prakkiserend homo) MAAR nu komt HET mooiste Hij gaf zijn Zoon voor AL jou zonden !! Dus het is weer helemaal goed tussen jou en God. JIJ bent zijn Kind !! Hier kan je op vertrouwen (vertrouwen is geloven) Wij hoeven helemaal NIKS te doen/laten!!! het is al goed door Jezus nu alleen vertrouwen!
  En wie zegt ja maar als je dat gelooft ga je veranderen en dan doe je bepaalde dingen niet meer moet eerst maar met zijn eigen leven bezig gaan(wie zonder zonde is)en dan nog dan verdien je het nog niet! we hebben allemaal Jezus nodig

 12. Chantal

  @Anneke

  God vindt het ook niet goed dat jouw Nederlands zo belabberd is, reli-rund.

 13. Wendy

  Anneke, doe nie zo kneuterig middeleeuws, vrouwmens.

 14. Eef

  Anneke. Heb je iets teveel aan de wijn of sherry genipt ofzo?
  Alles goed met je?

 15. Eef

  Homo zijn is verboden, toch ironisch dan dat al die gelovigen IN DE HEERE zijn.

 16. A.T. Heist

  Anneke:
  Ik ben een geloofsgemeenschap begonnen. Het Potterisme. Mijn volgelingen en ik zullen binnenkort de boodschap van Almachtige Harry Potter komen uitdragen. Geloof in Potter en er is alleen voorspoed in je leven…Lees Harry Potter en u bent genezen van al uw zonden. Harry Potter houdt van U. Amen.

 17. Anonymous

  anneke pannekoek ,jezus heeft zelf nooit een wijf gehad ,hij had alleen mannen om zich heen ,hoe ik dat weet he ,ik had net even God gebeld ,wel duur 20 euro per minuut maar het is dan ook een eind weg

 18. drente boy

  Eef dat is zn vent die de parkeerplaatsen af gaat. En zich laat bevredigen, omdat hij dat thuis niet krijgt, zij van die gore zo genaamde hetero,s maar zo homo als de pest

 19. variabel

  Dit artikel gaf mij kippenvel! Waardeloos gezegd. Want, niets daarvan kan worden bevestigd of ontkend. En, ene Anneke die ook reageerde, meid, waar haalt u die onzinnigheid vandaan?

 20. Eef

  Drente Boy. Aha, daar ken ik je van. Jij bent altijd degene die tegen mijn raampje tikt voor wat vertier. Toch niet te onbeleefd dat ik altijd doorrijd?

 21. A.T. Heist

  Homoseksualiteit komt in de natuur voor en de natuur is geschapen door God. Zelfs bij veel diersoorten komt het voor…en Jezus omringde zich ook met mannen. Geen vrouw in de buurt geweest van die kerel. Dus waar zit precies het probleem?

 22. Bolke

  @A.T. Heist

  Dat komt in de natuur absoluut voor, maar ik ken genoeg christenen die dat gewoon ontkennen. Die zijn of blind, of komen nooit in de natuur, of verdraaien alles zodat het in hun straatje past.

 23. A.T. Heist

  Bolke. Tja extreem gelovigen (van alle religies) staan er nu eenmaal om bekend dat ze niet voor rede vatbaar zijn. Wereldbeeld compleet verstard door een f***** boek.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.