Jeroen vindt nieuw Editie NL niet warm genoeg

Jeroen Latijnhouwers is niet geheel tevreden over hoe Editie NL er tegenwoordig uitziet. Dat bekent de presentator op 538. Editie NL werkt net als RTL Nieuws tegenwoordig met green screens. Het ziet er strak uit, maar de gezelligheid is volgens Latijnhouwers een beetje weg. “Dat is ons punt. Dat is precies wat Margreet en ik en Jetske en ik een beetje aan het zoeken zijn. Dat hebben we nog niet. We zijn op zoek naar: hoe kan dat nou?“, aldus de presentator van RTL 4.

Het zit Latijnhouwers ook niet lekker dat hij tegenwoordig links voor de kijker zit. “Dat is een primeur: dat gaat veranderen, we gaan weer terug. Ik dacht dat niemand het zou zien, maar dat was het eerste wat getwitterd werd. Het was mooi omdat ik enorm groot ben en dan zou ik haar afblokken bij bepaalde shots. Dat hebben we even bekeken en dat valt eigenlijk wel mee.

Straks zit Latijnhouwers dus weer rechts. “Het gevoel moet een beetje terug. Het gevoel is voor ons dat het een hoop zou schelen als wij zeg maar weer van plek veranderen en op onze eigen plek zitten waar ik al elf jaar zit. Dat gaan we vanaf volgende week woensdag of donderdag, of misschien een week later, weer doen. Dat geeft een beter gevoel al.

Verder zal het volgens hem vooral wennen worden. “Ja, het was even wennen. Het rare is dat het allemaal green screens zijn. Wij zitten in de studio met grote groene schermen, waarop foto’s worden geprojecteerd die we zelf niet zien. Als wij kijken naar verslaggevers, dan zie je die zelf niet.

Wij kijken naar een scherm en op afkijkmonitoren kun je het half-half zien. Maar in principe zie je het helemaal niet. Na de uitzending moet je kijken hoe het eruit zag. Dat is wel even wennen hoor, moet ik nog even zeggen.”

Ik was vroeger presentator, tegenwoordig presentator/acteur.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen