Jan de Hoop: ‘RTL Nieuws hoeft niet gezellig’

Jan de Hoop begrijpt de kritiek dat het RTL Ontbijtnieuws door het nieuwe decor minder gezellig is geworden, maar vraagt zich af of dat erg is. Dat heeft hij laten weten op 538. De Hoop heeft veel reacties gekregen op de vernieuwingen. “Een aantal mensen zeiden dat de gezelligheid weg is, maar ja, het is nieuws. Of dat gezellig moet zijn, weet ik niet. Ik blijf de gezelligheid erin brengen, maar het is wel moderner. Ik moet er ook aan wennen, maar ik vind het wel heel erg mooi.” 

Iedereen moet er even aan wennen, aldus De Hoop. “Ik kreeg na de eerste uitzending ongeveer duizend reacties op Twitter. Het grootste deel daarvan was positief, maar sommige mensen misten bijvoorbeeld het klokje. Dat was een technisch foutje.

Nu het RTL Nieuws vernieuwd is, heeft De Hoop ook wat nieuwe outfits uitgezocht. “Ik heb nieuwe truien uitgezocht. Ik kan geen groen meer aan, want dan val ik weg. De mok mag al helemaal niet groen zijn, want dan heb je geen mok meer.”

Achter mij staan natuurlijk groene schermen en daar vult de computer plaatjes op in. Het lijkt dan alsof ik midden in het nieuws sta, maar ik sta voor een groen doek.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen