Andries Knevel vreest Humberto Tan

Andries Knevel vindt het spannend dat hij vanaf maandag met Knevel & Van den Brink recht tegenover de Humberto Tan-show RTL Late Night staat. Dat bekent de EO-ster vandaag in de Volkskrant. RTL Late Night is uitgegroeid tot de meest bekeken late night-show van het land. “De omstandigheden zijn voor Tijs en mij lastiger geworden: we gaan de komende tweeënhalve week tegenover Humberto zitten. Dat heeft ons en de redactie aan het denken gezet“, vertelt hij. 

Er is veel gebrainstormd. “Moeten we een bredere mix van gasten hebben, meer levensverhalen? Natuurlijk gaan we niet de paljas uithangen, maar het is best mogelijk om iets aan te passen qua toon en sfeer.

Knevel beseft dat hij het straks opneemt tegen de grote favoriet. “Ik constateer dat de afgelopen negen maanden de bordjes verhangen zijn. Het is nu opeens the winner takes it all. Alles is Humberto geworden, overigens geheel zijn verdienste.

De EO’er had het niet verwacht. “Het verbaast mij hoe in zo’n korte tijd rondom RTL Late Night een gevoel van onoverwinnelijkheid is komen te hangen, terwijl Pauw & Witteman na acht jaar opeens te kampen heeft met het idee van ‘het is allemaal wel geweest’. Te saai, te kritisch.

Als Knevel moet kiezen tussen Jeroen Pauw of Humberto, dan gaat hij toch voor Pauw. “Ik vind hem een leuke interviewer. Er zit een soort twinkeling in zijn ogen die me aanspreekt. Hij heeft iets vileins wat Humberto niet heeft, iets waarvan je als gast kunt denken: wacht even, hier zit nog iets achter, even op mijn hoede zijn.

Dat Humberto zo aanslaat, heeft volgens mij te maken met een heleboel dingen, maar zeker ook met het tijdstip van aanvang. Voor RTL Late Night hoef je niet tot twaalf uur op te blijven. Daarnaast is er kennelijk behoefte aan optimisme, aan een positieve vibe, niet al te diepgaand.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen