Utopia verkocht aan Duitsland

Foto: RTLDe Duitse tv-zender ProSiebenSat.1 heeft het realityformat Utopia gekocht van Talpa, het mediabedrijf van John de Mol. Ook bij de oosterburen zal het programma zowel online als op televisie te zien zijn. Dat heeft Talpa gemeld. Wolfgang Link van ProSiebenSat.1  is zeer enthousiast over de aankoop. “Met de aanschaf van de rechten van ‘Utopia’ heeft SAT.1 het meest opwindende TV-format gekocht dat de markt op dit moment te bieden heeft“, laar hij weten in een persbericht.

Ook in de Duitse versie gaat een groep mensen proberen om geheel op eigen kracht een ideale wereld te scheppen. “Met dit opvallende sociale experiment zullen wij onze vruchtbare samenwerking met Talpa en John de Mol voortzetten. Daarin zijn we gezamenlijk al zeer succesvol geweest, zoals blijkt met hitformats als The Voice en The Voice Kids.

John de Mol, de geestelijk vader van Utopia voegt daar aan toe: “Voor ons is het geweldig nieuws dat SAT.1 ‘Utopia’ heeft omarmd en het programma in Duitsland gaat brengen. In de mediawereld is dat land toch echt de belangrijkste markt van Europa.”

Persoonlijk kan ik niet wachten om te beginnen met de productie van de Duitse versie van dit sociale experiment waarin alles draait om het van de grond af opbouwen van een nieuwe wereld.

In Nederland is Utopia inmiddels iets meer dan drie maanden te zien bij SBS 6. “Het programma, dat iedere werkdag wordt uitgezonden, heeft het marktaandeel van de zender in de uiterst competitieve vooravond vrijwel verviervoudigd.”

In de VS werkt Talpa Media USA nauw samen met de zender FOX om een Amerikaanse versie van Utopia later dit jaar van start te laten gaan. In Turkijke is het format verkocht aan Acun Ilıcalı, die een Turkse versie zal uitzenden op zijn eigen zender TV8.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen