RTL 5 blijft achter pestshow staan

Foto: RTLRTL 5 blijft achter het nieuwe programma Project P met Dennis Weening en Johnny de Mol staan. De realityshow wordt niet geannuleerd. Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. Project P is een programma waarin pesters op school stiekem gefilmd worden en dat wekte de weerstand op van politici, bekende Nederlanders en drie scholen. “Alle scholen, met uitzondering van het Einstein Lyceum, hebben tot nu toe hun medewerking verleend“, meldt de zender in een persverklaring.

RTL 5-baas Paul Cormont vindt het jammer dat één school niet meewerkt. “Wij snappen de eerste reactie van het Einstein Lyceum. Pesten is een thema dat bij alle betrokkenen veel emotie oproept. Wat we wel jammer vinden, is dat de school de beelden tot nu toe niet wil zien. Die spreken namelijk voor zich.”

De rector is ten alle tijde welkom om de beelden alsnog te komen bekijken. We zijn langs geweest op de school en hebben ons best gedaan om in gesprek te blijven. Dat is nog steeds onze wens en we vinden het dan ook jammer dat het Lyceum kiest voor juridische stappen.

Cormont staat ‘volledig’ achter het programma. “De reden dat we voor deze methode hebben gekozen, is omdat er nog steeds een groot taboe op rust. Wij laten voor het eerst zien wat de slachtoffers echt meemaken en wat de eigenlijke impact is op een kind.”

Ik kan me voorstellen dat sommigen de gekozen methode van de verborgen camera omstreden vinden, maar alle andere scholen stappen hier over heen omdat zij het belang van het kind centraal stellen.

Marc Dik, directeur en producent Sky High, reageert: “Tot nu toe zijn de gepeste leerlingen na de confrontatie door hun klasgenoten omarmd en is het proces ten goede gekeerd. Dat was precies onze hoop en ons doel.

In het persbericht geven twee scholen, het Noordik College in Vriezeveen en het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp, een positieve reactie.

Verder somt RTL 5 een aantal uitgangspunten op, waaronder ‘in de verborgen camera beelden zijn de kinderen die zijn gefilmd altijd onherkenbaar gemaakt’ en ‘kinderen worden nooit herkenbaar in beeld gebracht zonder toestemming van de ouder’.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen