Paul Witteman gaat Jeroen Pauw missen

Foto: VARAPaul Witteman gaat zijn collega Jeroen Pauw missen als op 23 mei na acht jaar het doek valt voor Pauw & Witteman. Dat zegt de talkshowhost in zijn column in VARAgids. Witteman vindt de late night-talkshow op zijn leeftijd te vermoeiend. “We nemen afscheid van elkaar. Ik vind dat niet makkelijk. Het gevoel is anders dan bij de scheiding van een geliefde, maar de overeenkomst is dat het leven een onomkeerbare wending neemt“, geeft de VARA-presentator aan in het omroepblad.

De twee zijn vrienden geworden. “Je ziet aan elkaars blik hoe de stemming is, je hoort aan de ademhaling wanneer de ander wil invallen, je accepteert de zwakke momenten van de ander en je bent ook blij wanneer niet jij maar die ander met een scherpe vraag een gast klem zet.

Volgens Witteman is een duo alleen succesvol als ze elkaar het succes gunnen. “Samen presenteren is een hachelijke zaak en kan alleen slagen op basis van honderd percent wederzijdse integriteit. Die was er.

Ik ga niet voorbij aan al die andere Pauw & Witteman-collega’s die er voor hebben gezorgd dat het programma acht jaar lang belangrijk was voor de opinievorming in Nederland. Hen zal ik ook zeer missen. Maar ja, die lange…

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen