NPO koopt nieuwe films en series in Cannes

De Publieke Omroep (NPO) heeft tijdens de MIP-televisiebeurs in Cannes een aantal ‘opvallende en onderscheidende’ nieuwe buitenlandse tv-series en films aangekocht. Dat heeft ze laten weten in een persbericht. De aangekochte programma’s, waaronder de Deense dramaserie The Legacy en het Vlaamse Salamander, zijn in de loop van 2014 en in 2015 te zien. “De series en films zijn van hoge kwaliteit en met het oog op een breed publiek gekocht“, legt een woordvoerder uit.

Andere aangekochte series zijn de BBC-natuurseries Life Story en Wild Brazil, de detectives Mayday, Hinterland, Shetland en Falco, het kostuumdrama Death comes to Pemberley, de politieke thriller Secret state en Dynamo Magician over het Britse goochelfenomeen Dynamo.

Verder gaat het om onde rmeer Last Tango in Halifax, Bomb Girls, de Vlaamse misdaadserie Salamander, de Franse thrillerserie Les Revenants en de Australische misdaadserie Top of the Lake.

Daarnaast is de NPO erin geslaagd succesvolle films te kopen zoals Oscarwinnaar La grande bellezza, Springbreakers, Prisoners, Nebraska en Inside Llewyn Davis.

Ook nieuwe seizoenen van bewezen successen van de publieke omroep zijn aangekocht, zoals Sherlock, Downton Abbey, Homeland, Louis Theroux, The Borgias, Witse en Call the midwife.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen