Charles Groenhuijsen kijkt nauwelijks lineair

Foto: MAXCharles Groenhuijsen is niet langer een traditionele tv-kijker. Dat vertelt hij in VARAgids. Groenhuijsen kijkt programma’s liever wanneer het hem uitkomt, dan dat hij zich aan het lineaire uitzendschema van de omroepen houdt. “Ik ben vrij snel verveeld. De Oscaruitreiking hebben we met het hele gezin bekeken. Maar ook dan zit ik, net als onze drie kinderen, met de laptop op schoot of de telefoon in de hand. Het is tv kijken anno 2014. Ik kijk nog maar heel zelden lineair televisie.

Er zijn maar een aantal scènes die de in Washington woonachtige Groenhuijsen graag kijkt. “History Channel is een aardig kanaal en op Discovery zie ik Deadliest Catch en Gold Rush.”

Als Groenhuijsen in Nederland is vanwege zijn werk, kijkt hij wel vaak tv. “In Nederland leid ik een wat regelmatiger leven dus dan kijk ik weleens Pauw & Witteman.”

De lineaire tv-kijker sterft uit, denkt Groenhuijsen. “Uiteindelijk zijn er toch nog heel veel mensen die met een bakje chips op schoot tv kijken. Over twintig jaar zal die groep flink uitgedund zijn – dan heb ik het over de groep die nu onze kinderen zijn.”

En als die zich blijven afkeren van tv dan gaat er de komende twintig jaar nog wel wat veranderen.”

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen