VVD boycot tv-debat EenVandaag

De VVD doet maandag niet mee aan het tv-debat dat EenVandaag organiseert in aanloop naar de lokale verkiezingen. Dat hebben beide partijen vandaag bevestigd. VVD-leider Halbe Zijlstra is de opvallende afwezige. “Fractievoorzitter Halbe Zijlstra weigert met Emile Roemer in debat te gaan over het thema Zorg. Het coalitiestandpunt zal nu waarschijnlijk verdedigd worden door Diederik Samsom“, aldus Peter Kwee, parlementair eindredacteur van het tv-programma.

Ongelooflijk, vindt Kwee het. “EenVandaag betreurt de afwezigheid van de grootste regeringspartij. Wij hebben er alles aan gedaan om de VVD ervan te overtuigen, maar we zijn niet bereid inhoudelijke concessies te doen.”

Het thema zorg is een van de belangrijkste onderwerpen bij de komende verkiezingen, benadrukt EenVandaag. “Zeker nu er heel veel taken overgeheveld worden naar de gemeenten. We begrijpen niet dat de VVD het regeringsbeleid op dit punt niet lijkt te willen verdedigen.”

Volgens VVD-campagneleider Klaas Dijkhoff is ‘onzin’ dat Zijlstra niet over zorg zou willen debatteren. “De door de organisatie gekozen opzet en insteek gaf niet alle partijen evenveel gelegenheid duidelijk te maken waar zij voor staan in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en bood onvoldoende toegevoegde waarde in relatie tot andere landelijke debatten in deze lokale verkiezingscampagne“, zegt hij.

Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) doen wel mee. Naast de zorg zal het debat verder gaan over wonen en werkgelegenheid.

De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens en Bas van Werven.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen