VVD boycot tv-debat EenVandaag

De VVD doet maandag niet mee aan het tv-debat dat EenVandaag organiseert in aanloop naar de lokale verkiezingen. Dat hebben beide partijen vandaag bevestigd. VVD-leider Halbe Zijlstra is de opvallende afwezige. “Fractievoorzitter Halbe Zijlstra weigert met Emile Roemer in debat te gaan over het thema Zorg. Het coalitiestandpunt zal nu waarschijnlijk verdedigd worden door Diederik Samsom“, aldus Peter Kwee, parlementair eindredacteur van het tv-programma.

Ongelooflijk, vindt Kwee het. “EenVandaag betreurt de afwezigheid van de grootste regeringspartij. Wij hebben er alles aan gedaan om de VVD ervan te overtuigen, maar we zijn niet bereid inhoudelijke concessies te doen.”

Het thema zorg is een van de belangrijkste onderwerpen bij de komende verkiezingen, benadrukt EenVandaag. “Zeker nu er heel veel taken overgeheveld worden naar de gemeenten. We begrijpen niet dat de VVD het regeringsbeleid op dit punt niet lijkt te willen verdedigen.”

Volgens VVD-campagneleider Klaas Dijkhoff is ‘onzin’ dat Zijlstra niet over zorg zou willen debatteren. “De door de organisatie gekozen opzet en insteek gaf niet alle partijen evenveel gelegenheid duidelijk te maken waar zij voor staan in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen en bood onvoldoende toegevoegde waarde in relatie tot andere landelijke debatten in deze lokale verkiezingscampagne“, zegt hij.

Diederik Samsom (PvdA), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Arie Slob (ChristenUnie) doen wel mee. Naast de zorg zal het debat verder gaan over wonen en werkgelegenheid.

De presentatie is in handen van Pieter Jan Hagens en Bas van Werven.

25 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
David
maart 15, 2014 16:20

Logisch dat deze Metallica fan, deze King Nothing niet meer naar een debat wil. De VVD is de minst betrouwbare partij, het minst integer en alleen maar op eigen gewin en ons geld uit. Hoe kun je het nog serieus over bezuinigingen hebben als je weet dat iedereen inmiddels weet dat ze maar een ding voor ogen hebben en dat is zich over onze ruggen verrijken?
Nee dan ga je liever niet meer want hoe geloofwaardig ben je dan nog?
Zo slim is hij dan nog wel.

Gast
Opa Piet
maart 15, 2014 10:14

Een landelijk debat over gemeenteraadsverkiezingen.
De PO is de weg weer eens kwijt.

Gast
Maurice V
maart 15, 2014 10:12

Het is gewoon een links onderonsje bij de NOS.

Gast
Sander
maart 15, 2014 00:04

Dit zegt genoeg over de VVD en hun onverkoopbare achterlijke standpunten.

Gast
ton
maart 14, 2014 14:43

Blij toe! Zijlstra is typisch zo’n man waarbij je de nekharen overeind gaan staan als je ‘m ziet. Arrogante en te zelfverzekerde kwast is het….

Gast
Coeus
maart 14, 2014 11:01

Sowieso krom dat er een landelijk debat is, terwijl gemeenteraadsverkiezingen (moeten) gaan over lokale kwesties. Daarbij claimen veel partijen een kleinere rol voor de overheid te willen en meer zelfredzaamheid bij de burgers, maar hiermee communiceren ze dan weer dat ‘Den Haag’ wel degelijk overal over gaat. Als de VVD om die reden niet zou meedoen, a la. Maar blijkbaar hebben ze gewoon geen goed verhaal. Of een voorman die het niet goed kan vertellen.

Gast
Anoniem
maart 14, 2014 08:40

Deze Man is een hele foute! Zijlstra liegt en bedriegt alles bij elkaar. Hij durft gewoon niet meer naar debatten toe te gaan omdat hij niet meer weet hoe hij dat wan beleid van de afgelopen jaren moet verdedigen. Er moest bezuinigd worden natuurlijk maar, dit kabinet is Nederland aan het slopen. Je kan de boel ook anders verdelen of her inrichten i.p.v. gewoon luk raak overal maar in te gaan snijden. Daarbij ook nog eens met kleinschalige oplossingen komen. Terwijl sommige problemen te diep in Nederland geworteld zitten en dus veel grootser moeten worden aan gepakt. Ik heb het hier bij over onderwijs, werk, zorg, criminaliteit (politie/gevangenissen), de rechtbank, internet en social media, wonen, gemeente plannen, immigratie, etc.

Gast
Prumjédukwaai
maart 14, 2014 07:35

Draaien, anders ga je gauw naar de haaien
voor je ’t weet
Draaien, laat je maar paaien,
om eens te draaien
weg is je leed.

en dat geldt voor de totale politiek!!!

Gast
Reality
maart 14, 2014 01:45

Zijlstra is de verkeerde man op de verkeerde plaats met de uitstraling van een gereformeerde hond.

Gast
Anoniem
maart 14, 2014 00:30

Deze man durft gewoon niet meer omdat hij niet meer wie hoe hij zich onder het beleid van de afgelopen jaren kan uit lullen. Deze man liegt en bedriegt alles en iedereen. Wat was Zijlstra blij woensdag bij Pauw en Witteman dat de eindtune begon. Hij zat daar met een rode kop van schaamte, Hele enge man dit! Deze man moet uit de politiek en heel snel!

Gast
Flappie
maart 13, 2014 21:52

VVD rules. Verstandigste keuze om op te stemmen. Altijd.

Gast
Adam
maart 13, 2014 20:37

Jandje, die de moet heeft?
Gemeenteraadsverkiezingen
zijn sowieso totaal oninteressant.
Opkomst: 40 procentjes.

Gast
Adam
maart 13, 2014 20:35

Jandje, die de moet heeft?
Gemeenteraadsverkiezingen zijn sowieso totaal oninteressant.
Opkomt: 40 procentjes.

Gast
Anoniem
maart 13, 2014 20:30

En wj de VVD.

Gast
Jantje
maart 13, 2014 20:23

PRACHTIG! Zo wil ik het zien. Naast Wilders nog een grote partij die de moet heeft deze idioterie boycotten. Hierdoor wordt het debat volstrekt oninteressant. Een andere taal begrijpt de NPO toch niet.
Het gaat hier over gemeenteraadsverkiezingen dat maakt een landelijk debat al ridicuul. Maar nog erger is de opzet van dit soort debatten waar de politici in een format gedwongen worden tot oneliners en elkaar vliegen af vangen met de meest verschrikkelijke afgezaagde en ingestudeerde clichés. De serieuze kijker wordt door de NPO als een debiel behandeld.

Alleen het Haagse inteelt kliekje van journalisten heeft het grootste plezier. Zij zijn er oorzaak van dat het land bijna onbestuurbaar is geworden en een gevaar voor de democratie. Politici vinden deze opzet ook verschrikkelijk maar durven geen kritiek te uiten omdat ze gelijk worden beschuldigd van bedreiging van de persvrijheid. Het enige wapen dat ze hebben in boycotten. Ik hoop dat er meer volgen.

Gast
BRAAK
maart 13, 2014 18:58

Gladde jongen die Halve Zijlstra, net een louche autoverkoper. De dames en heren politici zal het trouwens een zorg zijn wat het plebs stemt, ze praten met gespleten tongen, ze gaan voor eigen gewin, ego trips, baantjes in Brussel, vriendjes politiek, fijne en prima verzorgde oudedags- en sociale voorzieningen, liegen in de gewone maatschappij heet bij deze lieden politiek bedrijven, beloftes aan de kiezers worden onder de mat van het regeringsakkoord geveegd. Nee Halve Z., je hoeft niet op te komen opdraven, blijf maar thuis een potje mens erger je niet spelen met je vriendje Mark R.

Gast
Anti-Fox
maart 13, 2014 18:44

Als je die kop van deze gladjanus zie weet je al genoeg. Macht en geld voor de rijken, de arbeiders bekijken het maar hoe ze het redden. De ouderen die altijd hard gewerkt en gespaard hebben worden nu afgestraft. Het geld eerst opmaken als je zorg nodig hebt. En om het volk dom te houden moet de PO verdwijnen, althans dat zou deze liberaal heel graag willen. Weg met de VVD.

Gast
Dennis
maart 13, 2014 17:53

Weg met de VVD, hiermee tonen ze aan dat ze de kiezer niet serieus nemen. Zorg; zo’n belangrijk punt in de verkiezingen en dan niet het debat willen aangaan…

Gast
A.C.H. ter Wiel
maart 13, 2014 17:48

De arrogantie van de VVD komt weer eens duidelijk naar voren.

Gast
Wendelien
maart 13, 2014 17:40

Stom van de VVD dat ze een groot publiek bij EenVandaag negeren… Toch lekker om twee dagen voor de verkiezingen nog even je standpunten uiteen te kunnen zetten voor een miljoen kijkers…

Gast
tv-publiek NL
maart 13, 2014 17:34

Wat maakt het uit het gaat om gemeenteraadsverkiezingen dus die landelijke politiek hoort nu ook helemaal niet aan de orde te zijn

Gast
Björn
maart 13, 2014 17:26

Stem a.u.b. op de lokale partijen in uw gemeente en laat de kwakzalvers van de gevestigde orde “links” liggen!

@bart2
Dat doet nu die grapjas Samsom van de PvdA. Nou dan weet je het wel.
En die staan op een nog groter verlies…en terecht!

Gast
Rob
maart 13, 2014 16:51

Ik zal ze niet missen. Asociaal beleid dat ze voeren.

Gast
bart2
maart 13, 2014 16:43

Niet voor niets dat de vvd op zo’n verlies staat….veel van de mensen nemen maar geen toelichting geven over je plannen… wat een beleid.

Gast
Martin
maart 13, 2014 16:25

Waren H. Zijlstra en E. Roemer gisteren bij Paul&Witteman niet in debat over de zorg?
Overigens vreemd dat de VVD hier niet aan meedoet.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen