TV Beeld voor Paul de Leeuw-show De Kwis

Het VARA-programma De Kwis met gastheer Paul de Leeuw heeft het TV Beeld voor Beste Nieuwe Format gewonnen. Dat bleek gisteren tijdens de uitreiking in Amsterdam. De Publieke Omroep (NPO) was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de tv-vakprijzen in veertien categorieën. Ze won in totaal acht categorieën. Zo werd het jaarlijkse tv-spektakel The Passion van de EO en RKK bekroond met een TV Beeld in de andere grote categorie: Beste Amusement.

De categorie Beste Grote Showprogramma werd gewonnen door All You Need Is Love van RTL 4, terwijl RTL 5 de categorie Beste Reality won met het vroegere Net5-programma Expeditie Robinson.

Andere prijzen waren er voor BNN’s Dag Tegen Pesten (Beste Actuele Programma), EO’s Checkpoint (Beste Jeugdprogramma), NCRV’s De Verdediging van Robert M. (Beste Documentaire) en VARA’s De Prooi (Beste Drama).

De beste hoofdrol was voor Pierre Bokma in de Prooi, terwijl Olga Zuiderhoek de Beste Bijrol won voor haar rol in KRO’s Penoza.

De categorie Beste Second Screen Concept werd gewonnen door GTST’s Spring Levend, terwijl Beste Sponsorfit ook naar RTL 4 ging voor de Volkswagen-sponsoring van Divorce.

Humberto Tan werd verkozen tot beste presentator en John de Mol kreeg een oeuvre award.

De TV Beelden werden begin 2013 geïntroduceerd als opvolger van de Beeld en Geluid Awards.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen