Margreet Spijker zag ontslag niet aankomen

Foto: RTLMargreet Spijker had nooit verwacht dat RTL 4 haar op straat zou zetten. Dat zei de nieuwslezeres gisteren in RTL Boulevard. RTL Nieuws ontslaat Spijker na zestien jaar, omdat ze niet genoeg urgentie zou uitstralen. “Daar had ik echt geen rekening mee gehouden. Ik had er geen seconde aan gedacht dat dat mij überhaupt kon gebeuren. En toen werd tegen mij gezegd: ‘Ik wil echt vernieuwen. Je klinkt heel warm, en dat is op zich goed, maar het is iets van het verleden.‘”

Hoofdredacteur Harm Taselaar vindt de warme stem van Spijker niet geschikt. “Hij vond het iets van het verleden dat het warm klonk, want volgens hem is dat niet urgent. Ik was echt flabberguested.”

Spijker ziet haar droom in duigen vallen. “Ik wilde de grand old lady van het nieuws worden. Ik dacht: zie je wel, het is gewoon niet te plannen. Ik vind wel dat hij het eerder had mogen zeggen, want er was al anderhalf jaar lang sprake van een nieuw decor.

Van bijna heel bekend Nederland heeft Spijker bijval gekregen. “Als het zo geweest zou zijn dat iedereen zei: ‘O, word je ontslagen? Lullig voor je!’ Dan weet ik niet of ik daar de afgelopen weken zo had gestaan.”

Vanavond is haar laatste uitzending. “Ik weet nu nog niet precies wat ik ga zeggen. Ik ga er met Roelof zitten om half acht en dan zeg ik aan het eind gedag.”

Spijker heeft al een nieuwe klus te pakken. “Tegen één ding heb ik al ja gezegd. Ik werd gebeld door Karin Bloemen of ik mee wilde doen aan haar theatertour, of ik mee wilde doen als nieuwslezer.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen