Jack Spijkerman wil Kopspijkers niet terug op tv

Jack Spijkerman wil nog altijd geen nieuw seizoen van zijn vroegere kijkcijferkanon Kopspijkers maken. Dat heeft hij laten weten op 538. Het zou volgens Spijkerman wel kunnen. “Het programma is van mij, want ik heb het zelf bedacht. Maar je moet nooit een kopie maken. Die fout heb ik gemaakt toen ik naar Talpa ging. Toen maakte ik een kopie van Kopspijkers. Een kopie is altijd minder. Dat had ik toen al niet moeten doen. En al die onderdelen zie je nu overal.

De vroegere hitonderdelen van Kopspijkers zijn nu overgenomen door andere tv-makers, aldus Spijkerman. “Die jongens van Koefnoen en Carlo maken nu typetjes, bij Matthijs zitten fragmenten, dus alle onderdelen zijn er zo’n beetje wel.”

Een programma in hetzelfde genre ziet hij wél zitten. “Misschien kom ik nog wel eens met zo’n soortgelijk satirisch programma, maar je moet nooit een kopie maken. Nooit.”

Het succes van Kopspijkers zal Spijkerman nooit vergeten. “Er keken op een gegeven moment 3,5 of 4 miljoen mensen naar. Dat was geweldig. Ik heb nog steeds goed contact met al die cabaretiers. Ze zitten nog steeds bij me aan tafel.”

Maar op een gegeven moment moet je denken: hou die herinnering maar, want het wordt nooit meer zo leuk.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen