Hans van der Togt: ‘Verslaafd door ontslag RTL 4’

Hans van der Togt is mede verslaafd geraakt aan alcohol door zijn ontslag bij RTL 4. Dat vertelt de oud-presentator in de Party. Van der Togt heeft jarenlang te veel gedronken. “In de tijd van Rad van Fortuin heb ik ontzettend leuke dingen gedaan. Alleen, tja, ik dronk er wat bij. Een van de redenen waarom ik volgens deskundigen aan de drank ben gegaan, is het feit dat ik mijn ontslag bij Rad van Fortuin, wat van de ene op de andere dag gebeurde, niet goed heb kunnen verdenken.

Er is echter nog een belangrijke reden. “In de afkickkliniek in Curacao zeiden ze dat ik een verslavingsgen in me heb zitten. Daarom kijk ik ook niet verbitterd terug op de tijd dat ik te veel dronk. Het waren hoe dan ook hele mooie jaren. Ook met die drank.

Van de alcohol is hij nu af, maar niet van dat verslavingsgen. “Omdat ik dat verslavingsgen in me heb zitten, ben ik niet ineens een gezondheidsfreak geworden. Ik rook nog steeds teveel en kan me te buiten gaan aan chocola of ijsjes. Dat zit er nou eenmaal in.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen