Dennis Weening wil Martijn en Robert achterna

Dennis Weening zit nu nog bij RTL 5, maar zou graag uitgroeien tot een grote RTL 4-ster. Dat zegt hij in TROS Kompas. Weening is naar eigen zeggen ‘helemaal gefocust’. “Ik wil dit blijven doen en net zo goed worden als vakmensen zoals Martijn Krabbé en Robert ten Brink. Ik wil een plekje krijgen in het hart van de kijkers, zodat ze me over dertig jaar nog willen zien. Vroeger dacht ik dat RTL 4 helemaal niet bij mij zou passen, maar ik zou beste een grote liveshow willen presenteren.

Als het aan Weening ligt, is hij over dertig jaar dus nog op tv. “Ja, ik houd van dat wereldje en begin er steeds beter mijn plek in te vinden. Vroeger hadden presentatoren iets ‘neppigs’, maar tegenwoordig willen de kijkers echte mensen zien, iemand die zichzelf is.

Weening doet dingen wél op zijn ‘eigen manier’, benadrukt hij. “Er is in het verleden vaak geprobeerd mij maniertjes aan te praten en ik heb altijd gezegd: ‘Ik doe het op mijn eigen manier of ik doe het net.’ Ik vind het echt tof dat ik mezelf ben gebleven en het daarmee toch zo ver heb geschopt.

Mensen waarderen me om wie ik ben: een ongeleid projectiel soms, maar steeds beter in goede banen te leiden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen