Bewust minder bekende acteurs in Fashion Planet

De makers van de weinig bekeken Net5-serie Fashion Planet hebben er bewust voor gekozen om heel bekende acteurs te mijden. Dat vertelt regisseur Dennis Overeem in Mikro Gids. Overeem wist precies wie hij wilde. “Je hebt in Nederland een paar acteurs die je overal terugziet. Dat is ze van harte gegund, maar er zijn zo veel anderen die ook heel goed zijn. Omdat ik tien jaar bij een castingbureau heb gewerkt, ken ik zo’n beetje alle acteurs en ik weet wat ze kunnen.”

Zo koos hij voor voormalig ONM-gezicht Manouk van der Meulen. “Zij is een beetje een Tarantino-keuze. Een actrice die je lang niet hebt gezien, maar die echt ver-schrik-ke-lijk goed een bitch kan neerzetten.”

En dan is er nog Josje Huisman. “Zij heeft een fris soort bleuheid die perfect bij haar rol past. In K3 speelt ze altijd een bepaalt typetje; tijdens de screentest liet ze zien dat ze heel veel meer kan.”

Een andere bijzonderheid is dat Fashion Planet gesponsord wordt door H&M, een unicum. “We kregen voor de opnames een vrachtschip aan kleding tot onze beschikking. Erg fijn als je een serie over mode maakt.”

Fashion Planet is elke dinsdagavond te zien op Net5. De serie wordt erg slecht bekeken. Gisteren zaten er 168.000 kijkers klaar.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen