VARA dreigde Astrid Joosten met gesloten deur

Foto: Nick van Ormondt

Astrid Joosten hield er geen rekening mee dat ze na haar vertrek bij de VARA eind jaren 80 ooit weer terug mocht keren bij de omroep. Dat vertelt de tv-ster in VARAgids. Joosten verliet de VARA in 1988 om Jongbloed & Joosten te maken voor de TROS, maar dat hield door een geschil over het budget al op in 1990. “Mijn manager John Bukman riep: ‘Niks aan de hand. Met die kijkcijfers moet je gewoon naast de telefoon gaan zitten. Maak maar een lijstje bij welke omroep je aan de slag wil.’” 

Dat lijstje maakte Joosten. “Ze stonden er allemaal op, behalve de VARA. Want Marcel van Dam, destijds VARA-voorzitter, had gezegd: ‘Het is hier geen duiventil. Eenmaal eruit is nooit meer erin.'”

En toch ging de telefoon. “Marcel van Dam. Ik zei: ‘Het is toch geen duiventil?’ Ik mocht terugkomen omdat ik me nooit negatief had uitgelaten over de VARA en niet had nagetrapt.

Haar eerste nieuwe VARA-klus werd In Het Nieuws met Paul Witteman. “Ik droeg fleurige jurkjes en Paul vond dat niks. Of het niet wat ingetogener kon. Hij was veel serieuzer en eigenlijk ook heel onzeker.

Dat programma hield het één seizoen vol. Het seizoen erna begon ze met Twee voor Twaalf, dat nog altijd op de buis is, met Joosten aan het roer.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen