Noortje Herlaar vond AVRO-show doodeng

Ondanks dat haar carrière pas daarna echt begon, is Op Zoek Naar Mary Poppins nog altijd het engste wat Noortje Herlaar ooit heeft gedaan. Dat vertelt ze zelf aan Mikro Gids. Herlaar won de AVRO-show in 2010 en daarmee de hoofdrol in de musical. “Op Zoek Naar Mary Poppins is het allerengste wat ik ooit heb gedaan. Dat ik vrij snel als favoriet werd gezien, maakte de druk helemaal moordend. Maar ik dacht ook: hopelijk is het ergens goed voor“, vertelt de actrice.

De afgelopen weken was ze te zien als Liesbeth List in de dramaserie Ramses. “Als ik kijk naar alle kansen die ik sindsdien heb gekregen, dan voel ik me een enorme geluksvogel. Het komt me nog steeds niet aanwaaien, maar ik merk dat ik steeds beter in balans ben.”

Tv-opnames kan ze steeds beter aan. “Bij de eerste draaidag van Moeder, ik wil bij de Revue had ik nog buikpijn. Al die mensen op de set; ik had geen idéé wie wat deed en waarom. Bij Ramses zag ik veel sneller het hele plaatje: oké, hier is dus de kantine, en daar staat de make-upbus.”

Eigenlijk gaat het bij audities al anders. Vroeger hoopte ik dat ze mij alsjeblieft zagen zitten. Terwijl ik nu denk: vind ík dit inspirerend?

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen