Netmanager Roek Lips weg bij Nederland 3

Roek Lips vertrekt op 1 maart als netmanager van Nederland 3. Het besluit is genomen ‘na goed overleg’ met de Publieke Omroep (NPO). Dat heeft de NPO laten weten. Lips zit al sinds 2006 bij Nederland 3. “De reden is een verschil van inzicht over de wijze waarop Nederland 3 moet worden aangestuurd. Na een mooie periode van acht jaar is wat Lips betreft het moment aangebroken om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten“, aldus een woordvoerster.

Lips heeft met ‘bevlogenheid’ het huidige Nederland 3 vormgegeven, aldus de zegsvrouw. “Programmavernieuwing speelde daarin een grote rol met initiatieven zoals het TV-Lab. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met veranderingen in het medialandschap.”

Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Suzanne Kunzeler, Netmanager kinder- en jeugdprogrammering. De komende tijd gaat Kunzeler samen met de omroepen de intekening voor nieuwe programma’s op Nederland 3 in 2015 vormgeven.

2015 is het jaar waarin er vanwege de bezuinigingen ingrijpende veranderingen in de programmering plaatsvinden.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen