Netmanager Roek Lips weg bij Nederland 3

Geplaatst op vr 28 feb 2014 om 17:51

Roek Lips vertrekt op 1 maart als netmanager van Nederland 3. Het besluit is genomen ‘na goed overleg’ met de Publieke Omroep (NPO). Dat heeft de NPO laten weten. Lips zit al sinds 2006 bij Nederland 3. “De reden is een verschil van inzicht over de wijze waarop Nederland 3 moet worden aangestuurd. Na een mooie periode van acht jaar is wat Lips betreft het moment aangebroken om een nieuwe stap in zijn loopbaan te zetten“, aldus een woordvoerster.

Lips heeft met ‘bevlogenheid’ het huidige Nederland 3 vormgegeven, aldus de zegsvrouw. “Programmavernieuwing speelde daarin een grote rol met initiatieven zoals het TV-Lab. Daarnaast heeft hij zich beziggehouden met veranderingen in het medialandschap.”

Zijn functie wordt tijdelijk waargenomen door Suzanne Kunzeler, Netmanager kinder- en jeugdprogrammering. De komende tijd gaat Kunzeler samen met de omroepen de intekening voor nieuwe programma’s op Nederland 3 in 2015 vormgeven.

2015 is het jaar waarin er vanwege de bezuinigingen ingrijpende veranderingen in de programmering plaatsvinden.
33 Reacties op “Netmanager Roek Lips weg bij Nederland 3”


 1. Mike

  Iemand die een mislukte soap zo lang op de buis houdt, verdient ook ontslag.

 2. Jan

  Net op tijd weg, want Nederland 3 is een zinkend schip.

 3. Televisionboy

  Ook zo dom dat hij ONM weg heeft gedaan

 4. Jan

  Iemand die een soap als ONM van de buis knalt voor een soap als Startup verdiend dat ook!

 5. SUPER! “Netmanager Roek Lips weg bij Nederland 3”

  Een beter bericht heb ik vandaag niet gelezen. Wat heeft deze man in omroep land heel veel schade door onkunde aan gedaan. Om zelf omhoog te klimmen heeft hij vele televisie vakmensen laten ontslaan.Iedereen die het niet met hem eens was werd via slinkse brieven en niet funcioneren trukjes naar huis gestuurd.Roek de Rat noemde men hem ook wel! Kijk naar die onbetrouwbare boeven kop die spreekt boekdelen.

 6. Flippo

  Het schrappen van ONM was echt het stomste wat hij heeft kunnen doen. Bovendien was hij ook niet echt sterk in programmeren. Nederland 3 heeft maar weinig succesvolle avonden, zeker nu DWDD naar 1 is gegaan.

 7. Mike

  Onverwacht.

 8. Anoniem

  Kan ie bij sbs aan de slag

 9. T.E.D.

  dat is 8 jaar te laat… Zelden zo’n incompetent figuur zolang op een topfunctie zien zitten!

 10. Anne

  Jammer. Succes in de toekomst.

 11. Fiona

  Opgeruimd staat netjes.

 12. kees met een c

  werd tijd. enkele reis uganda!

 13. Augurk

  Heeft nooit een fatsoenlijk schema kunnen bouwen, en was alleen maar met z’n eigen positie bezig. Kwam afspraken niet na en loog met grote regelmaat.
  In de commerciele wereld was hij of de koning geworden of opgegeten door de rest.
  Bij de publieke omroep blijft zo’n schertsfiguur acht jaar hangen tussen hoop en vrees.
  Een talentloze drol, dat is het. Optieften.

 14. Valse flapdrol Roek Lips

  De heldere waarheid!

  Augurk
  Fri 28 Feb 2014 om 19:19

  Heeft nooit een fatsoenlijk schema kunnen bouwen, en was alleen maar met z’n eigen positie bezig. Kwam afspraken niet na en loog met grote regelmaat.
  In de commerciele wereld was hij of de koning geworden of opgegeten door de rest.
  Bij de publieke omroep blijft zo’n schertsfiguur acht jaar hangen tussen hoop en vrees.
  Een talentloze drol, dat is het. Optieften.

 15. Rogier, Amsterdam

  Zeer terecht dat deze man het veld moet ruimen. Degene die destijds verantwoordelijk was voor het stopzetten van ONM en enkele jaren later weer een soap, maar dan voor een veel smallere doelgroep, bestelt bij dezelfde producent. En dat tegenover zeer zware concurrentie. Iedere simpele ziel kan dan op z’n klompen aanvoelen dat dat niet goed gaat.

 16. Anoniem

  Nee niet naar sbs aub

 17. Flippo

  Kleine kanttekening wel: BNN had ONM al deels kapot gemaakt. De drang naar verdere verjonging en vernieuwing was al ten koste gegaan van de mooie soap die het ooit was en bij Yorin op het hoogtepunt 1 miljoen kijkers had.

 18. willem

  kan gelijk door naar sbs 6 daar houden ze wel van kneuzen

 19. Kaaskijker

  Tja Roek Lips.. wie gaat hem missen?

  Laat ik het eens hebben wat ik wel goed vind aan NED3.
  DWDD Saturday Night, De nacht van de popmuziek en 3voor12 Live Request. Lekker live muziek. Laptop en Twitter aan en een nacht lang lullen en kijken naar oude muziekclips.

 20. Marc

  Die Roekeloos Lips toch, ach…Jaren te laat natuurlijk, het begon al met het stopzetten van ONM. Later werden zijn slechte’capaciteiten’ verhuld door het grote succes van DWDD waarop Nederland 3 leunde. Nu na het mislukken van StartUp worden ze eindelijk wakker…

 21. Adam

  Finally!
  Het begin van het eind van het totaal overbodige Nederland 3.

 22. Netmanager vertrekt met slaande deuren

  Netmanager vertrekt met slaande deuren
  • Roek Lips …ruzie…
  Van onze rtv-redactie

  HILVERSUM, zaterdag

  Roek Lips, netmanager Nederland 3 stapt per direct op. Hij ligt overhoop met de NPO, de overkoepelende organisatie van de publieke omroep. Verschil van inzicht is de officiële de reden van zijn vertrek.

  Lips trad in 2005 aan als netmanager van Nederland 1. Sinds 2006 is hij verantwoordelijk voor de programmering van Nederland 3. Lips was de man die de populaire soap Onderweg naar Morgen van het scherm haalde. Onlangs besloot hij om de nieuwe BNN-soap Start Up te schrappen.

  Over zijn vertrek wil Lips zelfs niet meer kwijt dan de officiële verklaring van NPO.

 23. Juan

  Van z’n opvolgster moeten we het trouwens ook niet hebben, die schrapt een groot gedeelte van school televisie, waaronder het schoolt weekjournaal. Dit programma is voor veel allochtone basisschool leerlingen het enige contact met nederlandstalige televisie en actualiteiten.

  Maar ja, je vindt de miljoen kijkers niet terug in de kijkcijferoverzichten (stomme kastjes staan niet op scholen, gros kijkt via digiboard) en dan is het niet interessant.

 24. Anoniem

  Vanaf September, terug op Nederland 3 maar dan tussen 20.25 en 22.00 De Wereld Draait Door. Om 22.00 Nieuwsuur. Nederland 1 om 19.00 Lingo en om 19.30 Man Bijt Hond.

 25. Marco

  @Flippo
  Ik weet het niet meer helemaal zeker, maar als ik me goed herinner was ONM bij Veronica al teruggezakt naar zo’n 300.000 kijkers en is het daarom gecancelled. Toen BNN ONM overnam en op 19.30 uur op Nederland 2 zette steeg de soap weer naar 900.000 kijkers. Of het verval al op Nederland 2 inzette weet ik niet precies meer, maar ik weet nog wel dat de terugval naar 400.000 kijkers (en later nog lager) kwam doordat de soap op Nederland 3 op 19.00 uur werd gezet. Vooral dat verschil in begintijd heeft veel kijkers gekost.

 26. Bettina Wertheimer

  Eindelijk gerechtigheid!

 27. Peter

  @ Marco
  Je weet het overduidelijk niet meer goed, want voordat BNN verderging met ONM was die serie in handen van Yorin. Het laatste seizoen op Yorin trok gemiddeld 700.000 kijkers, maar de serie werd door hen gestopt vanwege de herprofileringen van de RTL-zenders. De serie haalde in zijn eerste seizoen bij BNN gemiddeld 750.000 kijkers, maar dit daalde toen de serie na een jaar wegens een herprofilering van de NPO op Nederland 3 terechtkwam om 7 uur. Toen daalden de kijkcijfers langzamer zeker naar gemiddeld 350.000 kijkers.

 28. Anoniem

  Mooi, weg met die vent. En nu die geldsmijter van een Peek nog.
  Hoeveel geld is er wel niet gepompt in die nutteloze herprofilering van Nederland 1, 2, 3 naar NPO 1, 2, 3? Jezus, wat een idiotie!

 29. jurgen

  eens een keer ONM bekijken? http://www.tvopjepc.nl/programma/361/250/21

 30. Flippo

  @Marco: het verhaal van Peter klopt. RTL ging herprofileren, er moest bezuinigd worden en zoveel mogelijk budget naar RTL4 vanwege de komst van Talpa. BNN nam ONM over van Yorin. Op NL2 scoorde het hetzelfde als op Yorin, op NL3 ging het mis. Het werd meer doelgroep-gericht, wat bij een soap eigenlijk niet goed werkt. Dat bleek recent maar weer bij Startup.

 31. nel

  daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag

 32. Ajuhhhhhhhhhhhhhhh

  Roek Lips (Boris Boef)

 33. Anoniem

  nu suzanne kunzeler nog

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.