Merel Westrik stapt over naar RTL Nieuws

Foto: RTLMerel Westrik verlaat omroep WNL om aan de slag te gaan als anchorvrouw bij het RTL Nieuws. Dat heeft een woordvoerster van RTL vandaag laten weten. Westrik wordt bij RTL Nieuws een duo met Rick Nieman en daarmee treedt ze in de voetsporen van Suzanne Bosman, die recent overstapte naar AvroTros. “Na drie seizoenen ‘de dag openen’ op Nederland 1 met het programma Vandaag de Dag is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken“, geeft Westrik aan.

De presentatrice heeft veel zin in de nieuwe uitdaging. “RTL Nieuws is een prachtige nieuwsorganisatie met zowel journalisten die hun sporen ruimschoots verdiend hebben, als jong talent dat elke dag laat zien wat er in onze wereld speelt.”

Ik ben er trots op dat ik daar straks onderdeel van uit mag maken. En zie het als een eer dat ik samen met Rick Nieman mag vertellen wat er gebeurt in ons land en daarbuiten.”

Harm Taselaar, hoofdredacteur van RTL Nieuws, is erg blij. “Ik bestempel Merel als één van de grootste talenten op het gebied van nieuws en actualiteiten. Bijna overbodig dan ook te melden dat ik blij ben met haar komst. Ik voorzie nog mooiere tijden voor RTL Nieuws.

Westrik is niet het eerste WNL-gezicht dat binnen korte tijd flink carrière maakt. Collega Eva Jinek stapte vorig jaar over naar KRO-NCRV, waar zij nu prime time de interviewshow Eén op Eén maakt.

De eerste uitzending van Westrik bij RTL Nieuws staat gepland bij de ingebruikname van de nieuwe studio begin april.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen