Joosten en Jongbloed niet terug als tv-duo

Geplaatst op Tue 25 Feb 2014 om 12:44

Foto: Nick van OrmondtAstrid Joosten denkt dat een nieuwe samenwerking met Jaap Jongbloed er niet in zit. Dat vertelt de presentatrice in TROS Kompas. De twee maakten tussen 1988 en 1990 de veelgeprezen talkshow Jongbloed & Joosten, dat John de Mol in 2005 nog terug op de buis probeerde te krijgen. “Ik denk dat we als ervaren programmamakers wel genoeg creativiteit in huis hebben om een nieuw programma te bedenken, maar dat gaan we niet meer samen doen“, stelt Joosten. 

Dat kan niet, volgens haar. “Jaap zit goed bij de TROS, het gaat mij bij de VARA goed. Het einde van Jongbloed & Joosten betekende voor mij het vertrek bij de TROS, waar ik – in tegenstelling tot Jaap – freelance werkte.

Het besluit om destijds te stoppen maakten ze zelf. “We hadden een conflict met de directie over het programmabudget. Een van onze redacteuren ging weg en we kregen van de directie geen toestemming om een vervanger in dienst te nemen: er moest bezuinigd worden.

Dat vonden Jongbloed en Joosten niets. “Jaap en ik spraken af: we gaan nog één keer om de tafel zitten en als het ons dan nog niet lukt, zeggen we dat we ermee stoppen. Tot onze verbazing gingen ze opnieuw niet akkoord. Buiten, op het parkeerterrein, drong het door; we hebben zojuist ons programma opgeblazen.
5 Reacties op “Joosten en Jongbloed niet terug als tv-duo”


 1. job

  Een verhaal van 25 jaar geleden oprakelen…wat een nieuws.

 2. BRAAK

  Joosten ga kokkerellen en breien of haken thuis. Vermoei ons niet langer met dat gejatte concept van de KRO, OOK DAT NOG waarin Sylvia Millecam voor ze door dat nepmedium Jomanda werd vermoord een rol speelde. Verveel ons niet langer met je onnatuurlijk opgepoetste uiterlijk. Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, vaarwel mevrouw Joosten.

 3. Anonymous

  Kanniewaarzijn was er eerder bij de VARA in de jaren ’70. Dus wie heeft van wie gejat BRAAK?!

 4. Anonymous

  Speciaal voor BRAAK: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kanniewaarzijn

 5. BRAAK

  OK, begrepen A, je hebt gelijk!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.