RTL-Peter: ‘Wie is de Mol kan wél bij RTL’

Foto: RTLPeter van der Vorst vindt het absolute onzin dat Wie is de Mol-eindredacteur Anton Jongstra recent riep dat zijn programma absoluut niet naar RTL of SBS zou kunnen verhuizen. Dat stelt de RTL 4-ster in Televizier. Jongstra meent dat hij bij een commerciële zender niet genoeg vrijheid zou krijgen, maar dat is nonsens, aldus Van der Vorst. “Hij denkt dat hij dan niet de vrijheid zou hebben die hij nu heeft. Onzin! Ik heb me bij RTL nooit beknot gevoeld om ‘commerciële’ redenen.”

Volgens Van der Vorst is er wat dat betreft geen verschil tussen de publieken en commerciëlen. “Als er al discussie is met de zender, dan gaat die puur over de inhoud, nét als bij de publieken, waar ik als producent ook mee te maken heb.”

Ook Boer Zoekt Vrouw kan volgens Van der Vorst makkelijk bij de commerciëlen. Hij reageert daarmee op uitspraken van Yvon Jaspers, die denkt dat de commerciëlen nooit net zo veel geld en energie zouden steken in nazorg.

Dat is niet waar, aldus Van der Vorst. “Nu maak ik toevallig voor RTL programma’s als Verslaafd en Gepest, waarin mensen zich écht blootgeven. Ook wij houden contact met iedereen en regelen waar nodig uitgebreide nazorg. Daar is niets ‘publieks’ aan.

Conclusie: de boeren en de mollen zouden prima op een commercieel station passen. Ook daar werken programmamakers met passie en verantwoordelijkheidsgevoel. Jaspers en Jongstra hoeven nergens bang voor te zijn.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen