RTL 4-serie Broadchurch start met miljoen kijkers

De Britse misdaadserie Broadchurch is vrijdagavond met mooie cijfers van start gegaan op RTL 4. Direct na kijkcijferhit The Voice Kids (2,1 miljoen) keken er net iets meer dan 1 miljoen mensen naar de eerste aflevering, goed voor 17,4 procent marktaandeel. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. RTL 4 hoopt dat deze kijkersgroep van één miljoen mensen ook zondag weer aansluit, als aflevering één nogmaals en aflevering twee voor het eerst wordt uitgezonden op het station.

Het is niet voor het eerst dat RTL 4 een programma in première laat gaan na The Voice, om deze daarna op een andere uitzendavond neer te zetten. Hetzelfde gebeurde bijvoorbeeld met Gordons Hotter Than My Daughter.

Waar andere titels minstens één seizoen lang na The Voice stonden, moet Broadchurch vanwege RTL Late Night al na één aflevering wijken. Of dat genoeg is om de kijker te triggeren om zondag ook te kijken, zal maandag blijken, als de kijkcijfers bekend zijn.

Nieuwe titels hebben het traditiegetrouw moeilijk op de zondag van RTL 4, dus deze The Voice-truc is mogelijk een slimme zet van de familiezender. Broadchurch zal in totaal vier zondagen vullen met dubbele afleveringen.

In februari keert kijkcijferhit Miljoenenjacht terug op de RTL 4-zondag.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen