National Geographic verbaasd over boos Amsterdam

National Geographic Channel vindt het erg merkwaardig dat Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam, haar programma Scam City in de media beticht van bedrog. Dat laat de tv-zender weten in een reactie. Van der Laan eist in de media een rectificatie van Scam City, omdat de aflevering over Amsterdam zou zijn gemanipuleerd. “Wij zijn uitermate verbaasd dat we via de media moeten vernemen dat de burgemeester een rectificatie van ons eist“, aldus de zender.

Volgens Geographic zouden beide partijen eerst om tafel gaan. “Er stond een afspraak gepland met de gemeente Amsterdam afgelopen donderdag. Deze is afgezegd door de gemeente en er is gisteren een nieuwe afspraak ingepland voor eind maart.

Het station wilde zelf snel met een reactie komen. “We zijn dan ook teleurgesteld over de uitspraken van de burgemeester in de media en beraden ons op vervolgstappen.

Amsterdam wordt in de tv-show neergezet als stad waar toeristen makkelijk het slachtoffer worden van zakkenrollers en zwervers. Volgens Van der Laan blijkt uit onderzoek van de politie dat er mensen zijn betaald om Amsterdam voor de camera zwart te maken.

Dat ontkent National Geographic. “De producenten hebben geen acteurs gebruikt en sommige mensen in de aflevering hebben, nadat de opnames waren voltooid, een kleine onkostenvergoeding gekregen.

De herhalingen van Scam City over Amsterdam zijn voorlopig geschrapt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen