Kelly van der Veer: ‘Ik heb geen IQ nodig’

Kelly van der Veer doet vanavond mee aan De Nationale IQ Test om zich te revancheren voor haar dramatisch slechte score in 2005. Toch heeft ze daar niet lang mee gezeten. Dat vertelt ze in Veronica Magazine. Van der Veer kwam uit op 77. “Ik heb de eerste keer heel laag gescoord, maar dat vind ik niet zo erg. Ik heb mijn IQ niet nodig gehad in mijn leven. Ik ben een beelddenker, daardoor was ik te traag met antwoorden. Interessant om te zien of ik nu sneller ben geworden.” 

Ze heeft niet getraind. “Nee hoor. Ik ga me niet beter voordoen dan ik ben. Mijn EQ en levenservaring hebben me in het leven veel meer gebracht dan mijn IQ.

Dat Van der Veer slechts twee punten hoger scoorde dan orang-oetan Sandy, deert haar niet. “Een aap is ook een dier met gevoel. Ze zullen nooit schelden, nooit mensen uitlachen. Ze zijn altijd lief. Ik word liever vergeleken met een aap dan met een mens.

Als het vanavond weer mislukt, zit ze niet in zak en as. “Kijk, je hebt mensen die cum laude zijn afgestudeerd en nu in zak en as zitten door de crisis. Ik dank mijn werk aan mijn uiterlijk, maar ik héb tenminste werk. Wat maakt je IQ dan eigenlijk nog uit?

De Nationale IQ Test is om 20.30 uur te zien op Nederland 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen