Frits Wester wilde Onno-gate negeren

Foto: BNN

Frits Wester had eigenlijk helemaal geen zin om over de rel rond burgemeester van Maastricht Onno Hoes te berichten. Dat vertelt de RTL Nieuws-ster in VARAgids. Wester is sowieso moe van relletjes in de politiek. “Soms denk ik: ‘Nou is het wel een keer klaar. Dit vind ik al te makkelijk en te flauw, laat maar.’ Dan ontstaat er een soort relletje in dat debat, bijvoorbeeld tussen Wilders en Pechtold, en dan kun je niet doen alsof dat niet gebeurd is“, aldus de journalist.

Dat neemt Wester dan wel mee. “Terwijl ik die tijd veel liever zou gebruiken om het over de inhoud van dat debat te hebben. Maar nee, je moet dat dan uitzenden, want het is gebeurd.”

Of een huilende Kamervoorzitter. Lekker belangrijk voor Nederland, maar ja, je kunt het niet negeren. Als zij dat zelf creëren in een debat, moet je dat meenemen in je verslag voor televisie.”

Maar sommige zaken probeer je wel buiten je politieke verslaggeving te houden, aldus Wester. “Die affaire met Onno Hoes hebben we zo lang mogelijk genegeerd, totdat er bij de gemeenteraad uitdrukkelijk over werd gepraat. Toen werd het politiek.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen