Claudia de Breij baalt van Onno Hoes

Foto: VARA

Claudia de Breij kreeg bijna medelijden met Onno Hoes, totdat de stoute echtgenoot van Albert Verlinde een door haar gehekelde opmerking maakte. Dat vertelt de VARA-ster in VARAgids. De Breij vond dat de twee heren wel erg werden aangepakt in de media. “Juist op het moment dat zelfs ík dacht ‘Laat ze toch’, deed Onno in NRC Handelsblad de meest homofobe uitspraak van allemaal: ‘Als je een burgemeester krijgt die homoseksueel is, dan haal je de lossere moraal binnen.’

De presentatrice kon het niet geloven. “Dankjewel Onno. Maar hou mij erbuiten, met je moraal. Die is privé, ho of hé. Publiekelijk liegen niet, ook al wist de hele raad ervan en vind jij dat je niet hoeft af te treden omdat ‘we dus allemaal schuldig waren’ – dat kun je niet met twee maten meten.”

Volgens De Breij had Hoes gewoon direct eerlijk moeten zijn over zijn affaires met toyboys. “Als hij nou direct had gezegd: ‘Wij houden van elkaar, maar we zijn net als de rest van getrouwd Nederland ongelofelijk uitgeneukt.’ Maar hij verschool zich achter ‘een emotionele week’ en ‘een enkel onschuldig kusje in een dronken bui’.

Hoes zoende in een hotellobby met een veel jongere jongen. Show Laat bracht het nieuws, waarna Hoes het af deed als een foutje. Dat pikte de toyboy niet. Hij gaf een interview aan Patty Brard.

Inmiddels is de storm rond Hoes wat gaan liggen.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen