Politiek reageert op SBS 6-primeur over Onno Hoes

De fracties van CDA en PvdA in Maastricht wijzen burgemeester Onno Hoes (52) op zijn publieke functie nu SBS Shownieuws heeft onthuld dat de man van Albert Verlinde in een hotel heeft gekust met een 24-jarige knul. Dat meldt Nu.nl. CDA’er Vivianne Heijnen wijst op Hoes’ voorbeeldfunctie. “Het is in principe een privé-aangelegenheid, maar meneer Hoes is wel 24 uur per dag burgemeester van Maastricht. Dus het is belangrijk dat hij daar discreet mee omgaat.

Heijnen is niet van plan Hoes het vuur aan de schenen te leggen, maar, zo zegt ze: “Je hebt als burgemeester een representatieve taak, een belangrijke publieke functie. Dat geldt niet alleen tussen negen en zes, maar ook in privétijd. Daar hoort discreet gedrag bij.”

PvdA-collega Frans Bastiaans Heijnen is het daarmee eens. “Het privéleven van meneer Hoes is echt zijn zaak, maar hij moet er wel rekening mee houden dat hij 24 uur per dag burgemeester is.

Het is wel belangrijk dat hij rekening houdt met het uitoefenen van zijn functie. Daar hoort gedrag bij dat past bij de statuur van een burgemeester.”

Het SBS 6-programma Show Laat heeft foto’s in handen van de zoenende Hoes. Hij heeft inmiddels opgebiecht de 24-jarige jongen inderdaad te hebben gekust.

Echtgenoot Albert Verlinde heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen