Pieter oefent Buitenhof-interviews met imitator

Foto: AVRO

Pieter Jan Hagens oefent de interviews die hij in Buitenhof doet met iemand die goed is in het imiteren van politici. Dat vertelt de presentator in Avrobode. Hagens kan zich op die manier optimaal voorbereiden. “Er zit een redacteur bij Buitenhof die politici perfect kan nadoen. Daar heb ik heel veel aan. Met name bij lange, moeilijke gesprekken helpt dat echt. Als je tijdens zo’n voorbereiding ontdekt wat iemand waarschijnlijk gaat zeggen, bedenk je sneller een goede vervolgvraag.”

Hagens vindt politieke interviews ‘een van de interessantste vormen van journalistiek’. “In de loop der jaren ben ik wel ongeduldiger geworden. Ik heb sneller in de gaten als een politicus niet het ware verhaal vertelt.

Soms helpt het als je dat benoemt en letterlijk zegt: ‘U geeft geen antwoord…’ Wat ook altijd werkt: een goede verrassingsvraag. Zo had ik in Buitenhof een gesprek met minister Melanie Schultz over files.

Tussendoor vraag ik dan plots of ze zelf al zo’n mooie, zuinige auto rijdt. Dan blijkt dat ze in het bezit van een oude en niet zo milieuvriendelijke auto.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen