‘Ook Dokter Deen 2 wordt kijkcijferhit’

Foto: Fred de GrootHet tweede seizoen van Dokter Deen zal het succes van de eerste serie evenaren. Dat verwacht schrijver Edwin de Vries, tevens echtgenoot van hoofdrolspeler Monique van de Ven, zo vertelt hij in het AD. Dokter Deen trok begin vorig jaar meer dan twee miljoen kijkers. Vanavond begint serie twee. Volgens De Vries met net zo veel kijkers. “Ik zou er bijna een weddenschap op afsluiten omdat ik de afgelopen anderhalf jaar heb gemerkt hoe geliefd en populair de reeks is“, zegt hij. 

Men wacht al tijden op het vervolg, weet hij. “De vraag die ik het meest kreeg: wanneer komt het weer op televisie? En: we missen het zo, hoelang moeten we nog wachten? Ook opmerkelijk: sinds Dokter Deen is het toerisme op Vlieland met 30 procent toegenomen.

Van de Ven legt uit dat het nieuwe seizoen meer zal draaien om de personages. “Ik tackel nog steeds verschillende medische gevallen. Maar in mijn geval betekent die rode draad dat Maria de komende afleveringen best wel eenzaam wordt“, vertelt ze.

Maria krijgt namelijk last van het Lege Nest Syndroom. “De kinderen en moeder Deen gaan hun eigen weg. Marie zorgt altijd voor iedereen, voelt zich constant verantwoordelijk. Maar wie zorgt er straks eigenlijk voor Maria?

Dokter Deen begint om 22.05 uur op Nederland 1.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen