Merel Westrik: ‘Eva of Matthijs? Matthijs’

Merel Westrik heeft bij WNL geruime tijd samengewerkt met Eva Jinek, maar als ze het dilemma Eva Jinek of Matthijs van Nieuwkerk voorgelegd krijgt, kiest ze voor de laatste. Dat blijkt uit een interview in Veronica Magazine. Westrik hoeft niet lang na te denken. “Ik ben dol op Eva, maar ik vind Matthijs toch wel uniek in zijn soort. De schwung die hij in het programma gooit, de achtergronden en de kennis… Hij weet goed wat-ie wil. Eva heeft dat nog niet bereikt“, zo legt het tv-talent uit. 

Maar er is nog iets. “Bovendien heeft Eva me verlaten bij WNL, dus ook daarom kies ik voor Matthijs. Dit laatste zeg ik met een knipoog.

Jinek kwam van het Journaal en heeft nu een eigen talkshow. Als Westrik moet kiezen tussen het Journaal of een eigen talkshow, zegt ze: “Ik heb voor beide niet echt een brandende ambitie.

Maar“, zo zegt ze. “Als ik moet kiezen, ga ik voor een eigen talkshow om dat ik bij het Journaal niet zelf de onderwerpen kan bepalen. Bij een talkshow wel.

Ik sluit niet uit dat ik in de toekomst ooit nog eens documentaires ga maken of totaal iets anders ga doen, zoals helikopterpiloot worden. Ik zou nog weleens écht iets willen leren in het leven, haha.

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen