Filemon voelt zich niet schuldig over riant salaris

Foto: Fred de Groot

Filemon Wesselink voelt zich er niet schuldig over dat hij ondanks de forse bezuinigingen in de omroepwereld elke maand een riant salaris mee naar huis krijgt. Dat vertelt het BNN-talent in AD. Over salaris inleveren denkt Wesselink niet. “Ik verdien niet bovenmatig veel, dus dat lijkt mij weinig zinvol. Maar als iedereen bij de omroep mindert, doe ik uiteraard mee. Toch lijkt me bezuinigen op programmamakers niet verstandig. Je hebt goede mensen nodig en die kosten geld.

Wat zijn salaris precies is, wil hij niet zeggen. “Zo exorbitant verdienen wij presentatoren niet. Ik heb een paar jaar geleden gezegd dat ik toen 7000 euro per maand verdiende. Daar laat ik het bij. Ik hoef de belastingbetaler geen verantwoording af te leggen.

Het is een afspraak tussen hem en BNN, stelt Wesselink. “En daar voel ik me comfortabel bij. Ik werk er heel hard voor. En wat ook speelt: ik heb mijn leven ingericht op mijn inkomen én mijn bekendheid als presentator.

Ik woon in Amsterdam, in een rustige buurt omdat ik liever niet herkend en lastig gevallen word. Zo’n wijk is nu eenmaal duurder dan een volksbuurt.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen