Sophie’s Web: ‘Nieuwe manier van tv maken’

Geplaatst op Mon 18 Nov 2013 om 15:15

Foto: Fred de GrootNet5 brengt vanavond de allereerste aflevering van de komedieserie Sophie’s Web met Jennifer Hofman op de buis. Het is een uniek project, want de serie is niet opgenomen met een cameraploeg. “Alles werd via live chatsessies met de webcam opgenomen“, zegt de actrice. Dat maakte het af en toe lastig, vindt ze. “Maar ook zo fijn dat wij als acteurs vrij waren om te spelen, we hoefden geen rekening te houden met bijvoorbeeld cameraposities. Dat maakt Sophie’s Web zo uniek!

Producent en bedenker van de serie Vito de Haas van Dutch Digital Media Company sluit zich daarbij aan. “Elke scene speelt zich online af via webcams. Alle vormen komen voorbij: van datingsites, chatrooms, smartphones tot tablets.

De acteurs zitten daadwerkelijk op verschillende locaties en zien elkaar ook echt via het scherm. Dit geeft de interactie tussen de personages de geloofwaardigheid die het nodig heeft”, aldus De Haas.

Sophie is een aantrekkelijke ‘girl next door’ die wordt verlaten door haar vriend. Via de webcam onderhoudt ze niet alleen contact met potentiële huwelijkskandidaten, maar ook met haar ex Peter, met haar moeder en haar gay best friend Christo.

Sophie’s Web begint om 21.25 uur op Net5.
32 Reacties op “Sophie’s Web: ‘Nieuwe manier van tv maken’”


 1. Amy

  Lijkt me leuk! Hoop dat het niet te simpel is. Even afwachten, dus. Zij is in ieder geval leuk, vind ik.

 2. Jochem

  Dit zal na een paar afleveringen structureel op 200.000 kijkers zitten vrees ik.

 3. Asjemenou

  Tijdens TV-LAB paar jaar terug had je ook een korte serie, waar alles met de webcam werd opgenomen… Met die gozer die nu in HI reclame’s zit.

 4. Rik

  Lijkt me niet zoo..

 5. Anonymous

  Ben bang voor weer een flop!

 6. Ed Vleeskroket

  Uniek hoeft niet positief te zijn.

 7. D

  Is een remake van de Amerikaanse serie Web Therapy, met Lisa Kudrow (Friends). Erg leuke serie, de Amerikaanse verise dan

 8. Stewie

  Dit soort bizarre concepten met webcams zijn al vaker geprobeerd, en het werkt simpelweg gewoon niet. Hier is TV niet voor gemaakt.

 9. Henk

  het gegeven is inderdaad niet nieuw (Web Therapy). Die serie scoort omdat Lisa Kudrow erin meedoet. Maar de Nederlandse versie, die overigens niet over een therapie of whatever gaat, lijkt me niet alleen goedkoop gemaakt maar heeft waarschijnlijk ook gewoon een kansloze verhaallijn.

 10. Anonymous

  Alweer een flop in wording.

 11. Eva

  Zullen we eerst gaan kijken, voordat het programma door alle stuurlui alweer volledig met grond gelijk wordt gemaakt?!
  Ik vind de promo’s er in iedergeval veel belovend uitzien!

 12. Sjaak

  @Asjemenou: OMG! (zo heette die serie). Inderdaad niet zo heul erg uniek dus.
  http://www.medianed.com/2010/01/07/bnn-maakt-interactieve-webcomedy-over-dating/ (sorry voor de concurrerende link, Mediacourant)

 13. ellen

  Eens. En voor net5 zijn 200.000 kijkers heel veel toch?

 14. Calvin

  @ellen Nee

 15. Joe

  Knap bedacht door Vito de Haas. Gelukkig weer een nieuwe creatieve producent.

 16. paulhilgenberg

  Benigno Aquino 3 ,dan zal nummer 4 ook wel weer komen . Is er dan een ramp gebeurd ACH en in Nederland doen ze spelletjes op tv voor ons land ACH vrouw even een kammetje ik sta voor de Spiegel om mijn nog weinige haartjes door te kammen . Zijn vrouw;wij hebben toch zelf ook een gelddrukkerij ACH hebben wij op de Filipinoo s dan ook een gelddrukkerij NOU DAT IS HET EERSTE WAT IK NIET WEET.

 17. paulhilgenberg

  Hou er maar rekening mee grote Boys kinderen van Media Courant als ik Minister-President van Nederland ben GOOI IK ALLES ER AF wat mij lief is .

 18. paulhilgenberg

  Ik zal jullie even vertellen wat ik afgelopen nacht droomde …VOOR ALLE DUIDELIJKHEID de mens weet niet eens hoe het kan bestaan te zijn en al helemaal niet hoe het kan dat robotten mensen kunnen dromen .En ik droomde afgelopen nacht in mijn hersenen Hans Janmaat;landgenoten we geven gratis miljarden aan de Hitler van Brussel Herman Van Rompuy en we geven gratis miljarden aan Spanje Griekenland en alle andere landen op deze planeet .We zijn gek geworden .Mark Rutte is de grootste DEBIEL ooit geboren .Het zijn allemaal randhonden en gattenlikers . Het domme Nederlandse volk laat zich tot in de verschrikking weg drukken door een zooitje POOIERS van de VVD en PVDA mongolen.

 19. ellen

  Ik vond het leuk. Wel kort.

 20. Inside

  Breaking! Kim Lian naar SBS om Sterren Springen te presenteren!

 21. Eva

  Leuk, origineel, grappig, nieuw, snel en zonder commercialbreak!!

 22. Jolanda

  Leuk idee. Vond het wat verwarrend met al die verschillende data maar wel vermakelijk. vond de lengte ook helemaal lekker. niet te lang

 23. Nick

  Ik heb genoten. Het is vast niet voor een groot publiek, gezien de zender en de manier van opnemen, maar ik heb genoten.

  Fijn zonder commercials, lachen om de grappen, goede acteurs. Nu al zin in komende week!

 24. Mwuahahahaha

  @Asjemenou: Dat was Oh My God. Ze zijn dus zeker niet de eersten.

 25. Mwuahahahaha

  EN geen reclamebreak? Dat is je reinste concurrentievervasling t.o.v. de Publieken!

 26. Ik

  Heb genoten! Was te kort, jammer. Geen commercial break doen ze volgens mij vaker met 1e uitzendingen.

 27. peter1

  En hoe was de kwaliteit, lijkt me niet echt?
  koop de daar een duur scherm voor?

 28. Anonymous

  Heeft zeker goed gescoord? Want ik zie geen afzeikstukje?!

 29. anne

  393.000 kijkers. Heel netjes voor deze serie denk ik. Alhoewel het er wel minder zullen worden. Het is geen echt drama en had lang niet het budget van de serie Doris. Dus meer een tussendoortje. Ik vond het leuk, zeker Jennifer deed het goed.
  Ben ook wel klaar met series en films die zich afspelen in zonnig Amsterdam met mooie mensen in moeilijkheden. Gespeeld door acteurs die het allemaal prima-de-luxe voor elkaar hebben. Kim van Kooten-achtige dingen. Dit is in ieder geval een stuk realistischer van hoe het eraan toegaat in relaties en de vrijgezellenwereld.
  En ik kan het weten;-)

 30. Calvin

  Leuk dat NET5 weer een serie heeft. Hopelijk gaan ze er nog meer maken.

 31. Rogier, Amsterdam

  Wel origineel, maar viel mij eerlijk gezegd wat tegen. Zal de komende weken zeker zakken, wat de kijkcijfers betreft. Ik vond Doris een stuk leuker. Jammer dat die serie alweer afgelopen is.

 32. lisette

  Ik vond de eerste aflevering heel leuk en een frisse manier van tv maken, echt van deze tijd ook.
  Acteurs erg leuk, ze weten hier wel raad mee!
  kortom: bel voor de volgende ronde!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.