Sophie’s Web: ‘Nieuwe manier van tv maken’

Foto: Fred de GrootNet5 brengt vanavond de allereerste aflevering van de komedieserie Sophie’s Web met Jennifer Hofman op de buis. Het is een uniek project, want de serie is niet opgenomen met een cameraploeg. “Alles werd via live chatsessies met de webcam opgenomen“, zegt de actrice. Dat maakte het af en toe lastig, vindt ze. “Maar ook zo fijn dat wij als acteurs vrij waren om te spelen, we hoefden geen rekening te houden met bijvoorbeeld cameraposities. Dat maakt Sophie’s Web zo uniek!

Producent en bedenker van de serie Vito de Haas van Dutch Digital Media Company sluit zich daarbij aan. “Elke scene speelt zich online af via webcams. Alle vormen komen voorbij: van datingsites, chatrooms, smartphones tot tablets.

De acteurs zitten daadwerkelijk op verschillende locaties en zien elkaar ook echt via het scherm. Dit geeft de interactie tussen de personages de geloofwaardigheid die het nodig heeft”, aldus De Haas.

Sophie is een aantrekkelijke ‘girl next door’ die wordt verlaten door haar vriend. Via de webcam onderhoudt ze niet alleen contact met potentiële huwelijkskandidaten, maar ook met haar ex Peter, met haar moeder en haar gay best friend Christo.

Sophie’s Web begint om 21.25 uur op Net5.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen