RTL 4 verliest nog meer terrein op zondagavond

RTL 4 lijkt de komende tijd genoegen te moeten nemen met een mager marktaandeel op de zondagavond. Haar nieuwe zondagprogrammering met Echte Penoze, De Luchtvaartpolitie en de Geer en Goor-herhaling is weinig succesvol. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Tot twee weken geleden was de RTL 4-zondag nog zeer in trek bij de kijker. Miljoenenjacht en De Man Met De Hamer scoorden op 10 november respectievelijk 2,1 en 1,2 miljoen kijkers.

Die topscores leverden RTL 4 een zondagmarktaandeel van 17,4 procent op, maar het einde van de Linda de Mol-show gaf het tv-station twee zondagen terug een flinke kijkcijferdreun. Opvolger Echte Penoze deed 777.000 kijkers en De Man Met De Hamer ging naar 832.000 kijkers, wat RTL 4 tot een avondmarktaandeel van slechts 11,7 procent bracht.

Nu ook De Man Met De Hamer is afgelopen, glijdt RTL 4 nog verder onderuit op de laatste dag van de week. Echte Penoze deed afgelopen zondag 653.000 kijkers, terwijl De Luchtvaartpolitie op 576.000 kijkers uitkwam. Geer en Goor waren goed voor 626.000 kijkers.

Al met al noteerde RTL 4 gisteren 11 procent marktaandeel, 0,7 procent lager dan de zondag ervoor en 6,4 procent lager dan twee zondagen ervoor.

Overigens is RTL 4 ook met dit aanzienlijk lagere marktaandeel nog altijd de nummer twee op zondag, direct na Nederland 1 (27,9 procent) en voor SBS 6 (9,7 procent).

Wel moet RTL 4 concurrent SBS 6 sinds twee zondagen voor laten gaan op prime time. Die zender zat zondag tegen de één miljoen kijkers aan met de Jochem van Gelder-show Pas Oplichters.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen