Jochem van Gelder in voetsporen Alberto Stegeman

Foto: SBSDe wekker van Jochem van Gelder staat op half acht. Vanavond gaat op SBS 6 zijn nieuwe programma Pas Oplichters in première en dat is de opvolger van Undercover in Nederland, een van de weinige kijkcijferhits van de tv-zender. Waar Alberto ‘Undercover’ Stegeman SBS 6 vorige week zondag nog boven het miljoen kreeg, is het nu aan Van Gelder om de zender aan mooie scores te helpen op de laatste dag van de week. Morgenochtend wordt duidelijk of hem dat is gelukt.

Pas Oplichters, waarin Van Gelder met de verborgen camera laat zien hoe makkelijk Nederlanders zich laten oplichten, is een behoorlijke trendbreuk met zijn presentatieverleden. Waar hij voorheen vooral tv-shows met kinderen deed, gaat hij nu voor een serieus thema.

Een idee van SBS-eigenaar John de Mol, aldus Van Gelder in de Volkskrant. “SBS riep vanaf het begin dat ik human interest-programma’s moest gaan maken. ‘Mensen vertellen hun verhaal heel makkelijk aan jou’, zei John de Mol tegen me. ‘Je hebt nu eenmaal een betrouwbaar imago, daar moeten we gebruik van maken.’

Toch was zijn eerste show voor SBS 6 een Praatjesmakers-variant: Alles Kids. “Toen ik bij SBS binnenkwam, zei ik: laat me eerst maar een basis leggen met datgene waar ik goed in ben, dan kan ik daarna uitstapjes maken. Uiteindelijk keken er te weinig mensen naar Alles Kids.

Dat was voor mij het moment om de overstap te maken naar programma’s waarin kinderen een minder prominente rol hebben.

Pas Oplichters is om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen