Eva Jinek blijft doormodderen op zondagmiddag

Foto: RTLEva Jinek is nog altijd weinig succesvol met haar debuutprogramma bij de KRO-NCRV. Zelfs met een topgast als Joop van den Ende bleven de kijkcijfers van haar talkshow Jinek zondagmiddag erg laag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Jinek trok zondag tussen vijf en zes 217.000 kijkers, waarmee ze slechts 6,5 procent van alle kijkers op dat moment bediende. Toen Jinek nog op zondagochtend om half tien zat, waren haar kijkcijfers doorgaans twee keer zo hoog.

Het ochtendprogramma WNL op Zondag, de opvolger van Eva Jinek op Zondag, zat zondag op 208.000 kijkers en 12,6 procent marktaandeel.

Het was de bedoeling van de KRO-NCRV om met de komst van Jinek ook haar tijdslot op zondagochtend af te pakken van omroep WNL, maar dat is niet gelukt. Daarom verhuisde ze naar de namiddag.

Albert Verlinde is de grootste criticus van Jinek. Hij vindt het geldverspilling dat er nu naast WNL op Zondag en Buitenhof nóg een talkshow is op de zondagochtend en -middag.

Vooralsnog is Eva Jinek op Zondag de grootste hit van Jinek. Ook haar prime time-show Vrijdag met Vrienden was weinig succesvol.

Het meest bekeken programma dat zondag in de middag begon was Carlo & Irene: Life 4 You. Daar keken 817.000 mensen naar.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen